Ισχυρός σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ στο Μεξικό - Φόβοι για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδος στο Μεξικό. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα νότια της πόλης Τεπακαλτεπέκ, στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο κεντρικό Μεξικό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 60 χιλιόμετρα.

Αξιωματούχοι δηλώνουν πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές υλικές ζημιές στην πόλη από τον σεισμό, που σημειώθηκε την ίδια ημερομηνία με τους φονικούς σεισμούς του 1985 και του 2017.

Περισσότεροι από 5 χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου 1985 και πάνω από 350 ήταν οι νεκροί στο Μεξικό το 2017.

Ο πρόεδρος του Μεξικό Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό».

Η αρμόδια υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Παράλληλα, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι αναφέρει πως μπορεί να σημειωθεί τσουνάμι ύψους 1-3 μέτρων στις μεξικανικές ακτές και για μικρότερο (έως και 0,3 μ.) στις ακτές της Κολομβίας, της Κόστα Ρίκας, του Εκουαδόρ, του Ελ Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας, της Ονδούρας, της Νικαράγουας, του Παναμά και του Περού.

μεξικόσεισμόςΤΣΟΥΝΑΜΙ