Φον ντερ Λάιεν: «Η ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στο Κίεβο σήμερα και στην κοινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως η στήριξη στην Ουκρανία έχει «υψηλό κόστος» όμως η «ελευθερία είναι ανεκτίμητη». 

Η πρόεδρος της  Κομισιόν στις δηλώσεις της στάθηκε στις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, τονίζοντας πως αυτές μπορεί να έχουν βαθύ και ορατό αντίκτυπο. Η Φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο και έπειτα οι δύο τους παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όσον αφορά την διαδικασία ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόεδρος φάνηκε εντυπωσιασμένη με τις ενέργειες που έχει κάνει η ουκρανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα τόνισε: «Η ενταξιακή διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Είναι εντυπωσιακό να βλέπω την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα, την ακρίβεια με την οποία προοδεύετε».

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως προταιρεότητα της χώρας του αυτή τη στιγμή έχουν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αφού στόχος είναι να προστατευθούν οι πόλεις και οι κωμοπόλεις από τα ρωσικά πλήγματα.

ΕΕΖελέσνκιΟυκρανίαΦον Ντερ Λάιεν