Φον ντερ Λάιεν: «Η ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στο Κίεβο σήμερα και στην κοινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως η στήριξη στην Ουκρανία έχει «υψηλό κόστος» όμως η «ελευθερία είναι ανεκτίμητη». 

Η πρόεδρος της  Κομισιόν στις δηλώσεις της στάθηκε στις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, τονίζοντας πως αυτές μπορεί να έχουν βαθύ και ορατό αντίκτυπο. Η Φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο και έπειτα οι δύο τους παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όσον αφορά την διαδικασία ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόεδρος φάνηκε εντυπωσιασμένη με τις ενέργειες που έχει κάνει η ουκρανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα τόνισε: «Η ενταξιακή διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Είναι εντυπωσιακό να βλέπω την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα, την ακρίβεια με την οποία προοδεύετε».

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως προταιρεότητα της χώρας του αυτή τη στιγμή έχουν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αφού στόχος είναι να προστατευθούν οι πόλεις και οι κωμοπόλεις από τα ρωσικά πλήγματα.