Στην Αλικαρνασσό έδεσε το γιοτ του Αμπράμοβιτς - Ουκρανοί προσπάθησαν να το εμποδίσουν (Video)

Στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) έδεσε σήμερα το γιοτ «Solaris» του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, αφού διέσχισε τα νερά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον ολιγάρχη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Το υπερπολυτελές γιοτ με τη σημαία των Νήσων Βερμούδων μπήκε στη Θάλασσα του Μαρμαρά (Πριγκηπονήσια) το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το σκάφος, μήκους 139 μέτρων και πλάτους 26 μέτρων, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από το λιμάνι Τιβάτ του Μαυροβουνίου, περίμενε για λίγο στο νησί Ντάτσα και στη συνέχεια στράφηκε προς το Μπόντρουμ.

Στο Μαυροβούνιο το γιοτ έφτασε την προηγούμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου, μετά από μια εσπευσμένη αναχώρηση από τη Βαρκελώνη, δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ώρα  που το σκάφος προσέγγιζε το λιμάνι του Μπόντρουμ, Ουκρανοί ιδιοκτήτες γιοτ από την Οδησσό το πλησίασαν και προσπάθησαν να το εμποδίσουν , ωστόσο το επεισόδιο έληξε όταν έφτασαν στο σημείο οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Nexta.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπράμοβιτς ήταν μεταξύ πολλών πλούσιων Ρώσων που προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη μαύρη λίστα της ΕΕ και οι κυβερνήσεις ενήργησαν τις τελευταίες ημέρες για να τους κατασχέσουν γιοτ και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.

 

 

ΑλικαρνασσόςγιοτΡομάν Αμπράμοβιτς