Αντιρατσιστική διαμαρτυρία

Οι κάτοικοι του Ουισκόνσιν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού, συνέχισαν την ολονυχτία στη μνήμη του 19χρονου, Τόνι Ρόμπινσον, ο ποίος σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικού το βράδυ της Παρασκευής (6/3). Πρόκειται για το τρίτο συμβάν μετά από τους θανάτους δυο άλλων άοπλων αφροαμερικανών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και τη Νέα Υόρκη.

Ο Επικεφαλής της Αστυνομίας του Μάντισον, Μάικ Κόβαλ, αναφερόμενος στο περιστατικό, υπογράμμισε: “Ο νεαρός αυτός άντρας ήταν άοπλος, πράγμα που σημαίνει ότι η έρευνα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Το γεγονός ότι του ασκήθηκε τόσο μεγάλη βία μέχρι θανάτου σημαίνει ότι πρέπει να υπήρχαν άλλοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό“.

Να σημειωθεί πως η δολοφονία τόσο του Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ, όσο και των άλλων 2 αφροαμερικανών οδήγησαν σε σειρά διαδηλώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων και της χρήσης υπέρμετρης βίας από τις αρχές.

Η δολοφονία στο Ουισκόνσιν έγινε το ίδιο Σαββατοκύριακο με την 50ή επέτειο της «Ματωμένης Κυριακής» που σημάδεψε την πορεία του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα.

ΑλαμπάμαΑφροαμερικανοίΔΟΛΟΦΟΝΙΑΗΠΑΜατωμένη ΚυριακήΟλονυχτία