Οι τέσσερις όροι που θέτει η Μόσχα στο Κίεβο για να σταματήσει ο πόλεμος «σε μια στιγμή»

Η στρατιωτική δράση των Ρώσων στην Ουκρανία μπορεί να σταματήσει «σε μια στιγμή», αν το Κίεβο δεχθεί τους όρους της Μόσχας. δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, λίγο πριν την έναρξη του τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία αξιώνει από την Ουκρανία τέσσερις όρους για το τέλος των εχθροπραξιών:

  • να σταματήσει να προβάλει αντίσταση,
  • να αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της, δηλαδή να μην ενταχθεί σε κάποιο μπλοκ όπως το ΝΑΤΟ,
  • να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και
  • να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την τελειώσουμε. Αλλά το βασικό είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε ουδείς θα πυροβολεί», είπε ο Πεσκόφ.

«Να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους, βάσει των οποίων η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε στόχο ένταξης σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε μιλήσει επίσης για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Αυτό είναι. Θα σταματήσουν όλα σε μια στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν στο Reuters.

ΚίεβοΜόσχαΝτιμίτρι ΠεσκόφόροιΠόλεμος στην Ουκρανία