Οργιάζουν οι φήμες για "καρατόμηση" του Έσπερ από τον Τραμπ, λόγω Φλόιντ

Οργιάζουν οι φήμες στην Ουάσινγκτον που θέλουν τον Αμερικανό Πρόεδρο να “καρατομεί” τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Μαρκ Έσπερ, λόγω των αντίθετων δηλώσεων με εκείνες του Ντόναλντ Τραμπ στις οποίες προχώρησε δημόσια ο δεύτερος, αναφορικά με την ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους των ΗΠΑ για την κατάπαυση των πορειών για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σε σημερινές δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου, ο Έσπερ τόνισε πως δεν είναι υπέρ της κήρυξης κατάστασης εξέγερσης, η οποία θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», δήλωσε πολύ εμφατικά ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο αποδοκιμάστηκε εχθές καθώς έκανε λόγο για αμερικανικούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «πεδία μάχης».

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου που πυροδότησαν τις φήμες

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αρκέστηκε να πει ότι ο Έσπερ παραμένει ακόμη στη θέση του. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Έσπερ είναι ακόμη ο Υπουργός Έσπερ και αν ο Πρόεδρος απολέσει την εμπιστοσύνη του, θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον» ανέφερε η McEnany.

Αν τελικώς η “καρατόμηση” γίνει πράξη, μόνο έκπληξη δεν θα προκληθεί, καθότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι συνηθισμένος στο να “απολύει” συνεργάτες και δημόσιους λειτουργούς, ήδη από την αρχή της θητείας του το 2017.

Αμερικανός Υπουργός ΆμυναςΜαρκ ΈσπερΝτόναλντ ΤραμπΤζορτζ Φλόιντ