Ξαφνική συνάντηση και κεκλεισμένων των θυρών Ερντογάν-Σάρατζ

Στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, και κεκλεισμένων των θυρών, συναντήθηκαν σήμερα. για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Η συνάντηση που δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφότου ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησής του.

 

 

Ο αλ-Σάρατζ βρίσκεται αντιμέτωπος με επίθεση των αντίπαλων δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

 

 Ο Πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου

«Η κυβέρνηση του Σάρατζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες», δηλώνει στην αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today» ο Πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου κ. Αγκίλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Λιβυκού Κοινοβουλίου, ο κ. Σάλεχ επισημαίνει παράλληλα ότι θα ζητήσει την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Σάρρατζ κατά την προσεχή συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου.

EρντογάνΞαφνική συνάντησηΣάρατζ