Τερματισμό «εδώ και τώρα» της έρευνας για τη Ρωσία ζήτησε ο Τραμπ από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Τον τερματισμό της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

Έπειτα από μία σειρά αναρτήσεων στο Twitter, με τις οποίες επιτέθηκε δριμύτατα στον ειδικό εισαγγελέα, ο Τραμπ προέβη στην εξής δήλωση:

«Αυτή είναι μία φρικτή κατάσταση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς πρέπει να σταματήσει αυτό το στημένο κυνήγι μαγισσών εδώ και τώρα, προτού συνεχίσει να κηλιδώνει κι άλλο την εικόνα της χώρας μας. Ο Μπομπ Μιούλερ είναι απολύτως αντιφατικός και οι 17 θυμωμένοι Δημοκρατικοί του, οι οποίοι κάνουν τη βρώμικη δουλειά του, αποτελούν ντροπή για τις ΗΠΑ».

Υποστηρίζοντας ότι η έρευνα υπονομεύεται από τη σύγκρουση συμφερόντων του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ και αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε με αυτόν τον τρόπο από τον Τζεφ Σέσιονς να θέσει τέλος “εδώ και τώρα” στην έρευνα για τη Ρωσία

Εντούτοις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία απόδειξη, ότι η ομάδα υπό τον Μιούλερ, έναν Ρεπουμπλικανό διορισμένο από Ρεπουμπλικανούς, λειτουργεί μεροληπτικά εναντίον του ιδίου και του στενού του περιβάλλοντος.

Η διαδικτυακή επίθεση του Αμερικανού προέδρου έλαβε χώρα ενώ έχει ξεκινήσει η πρώτη δίκη που προέκυψε μέσα από την έρευνα, με τον πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, να βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες φορολογικής και τραπεζικής απάτης.

Αμερικανός ΠρόεδροςέρευναΝτόναλντ ΤραμπΠολ ΜάναφορτΡωσίαΤζεφ Σέσιονς