Ο Ερντογάν συνεχίζει απτόητος: Τώρα απολύει και 300 Τούρκους διπλωμάτες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος στο “έργο” του με τις χιλάδες συλλήψεις αλλά και απολύσεις όσων υποστηρίζουν τον αιώνιο εχθρό του, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος “αδειάζει” το Δημόσιο, βάζει λουκέτο σε πολλά μέσα ενημέρωσης και μετατρέπει σε… δημόσιες τουαλέτες το πατρικό του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, τώρα έγινε γνωστό ότι ο ίδιος “ξηλώνει” και 300 Τούρκους διπλωμάτες τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη απολύσει 88 υπαλλήλους του Υπουργείου του, ανάμεσά τους και δύο πρεσβευτές, ενώ ετοιμάζεται να διώξει το επόμενο διάστημα και άλλους, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα αγγίξει τους 300.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, «οι διπλωμάτες που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ξεπερνούν τους 300» και όπως αποκάλυψε, έχει ήδη δημιουργηθεί μια επιτροπή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ελέγξει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

«Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκα», ανέφερε.

πραξικόπημαΤαγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΦετουλάχ Γκιουλέν