Γερμανικός Τύπος: Ο Αλ. Τσίπρας εξαπατά και πάλι τους Έλληνες

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπατά και πάλι τους Έλληνες ψηφοφόρους γράφει ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας πως ο απερχόμενος Πρωθυπουργός υπόσχεται γη και ύδωρ στους συμπολίτες του όπως έκανε και προεκλογικά την 25η Ιανουαρίου που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με τη διαφορά ότι τώρα το κόμμα του δείχνει να έχει αποδυναμωθεί.

“Ο Τσίπρας υπόσχεται στους Έλληνες γη και ύδωρ”, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό “Focus” και προσθέτει ότι “ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και ότι θα διαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο στήριξης. Έτσι εξαπατά και πάλι τους Έλληνες. O Tσίπρας παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός. Θέλει όμως ακόμα να συνεχίσει να κυβερνά”>

Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σημειώνει ότι “ο Τσίπρας χάνει σε δημοτικότητα” και προσθέτει ότι “η απογοήτευση απλώνεται στους Έλληνες ψηφοφόρους. Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει πλέον τις εκλογές. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εξαντλήσει μία πλήρη (τετραετή) θητεία”. Παράλληλα η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι “αυτές οι πρόωρες εκλογές είναι κάτι το ιδιαίτερο. Έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα Πρωθυπουργό, οι Έλληνες δεν ξέρουν ποιο κόμμα να ψηφίσουν. Πέντε κόμματα στηρίζουν – άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο – το τρίτο πακέτο στήριξης ενώ τρία κόμματα αρνούνται να ακολουθήσουν τις επιταγές των δανειστών και προσπαθούν να αφήσουν το στίγμα τους με αυτή την αντίσταση η οποία όμως τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχθεί επικίνδυνη για την πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας” και εκτιμά ότι “το πιθανότερο είναι πως η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι τρικομματική ή ένας μεγάλος συνασπισμός αποτελούμενος από αριστερά και συντηρητικά κόμματα”.

Η γερμανική εφημερίδα “Bild” εστιάζει το δημοσίευμά της στις πρόωρες συντάξεις και στα τρικ -όπως λέει- που συνεχίζει να κάνει η Ελλάδα και τονίζει: “Σε λίγες μέρες η Ελλάδα έχει εκλογές. “Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υποσχεθεί στους δανειστές ότι θα σταματήσει τις πρόωρες συντάξεις, ωστόσο πάνω από 150.000 υπάλληλοι αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτούν το κενό που υπάρχει μέχρι να ψηφιστεί ο επόμενος νόμος και να αποχωρίσουν πρόωρα από την εργασία τους”.

To δημοσίευμα επισημαίνει ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των όρων της συμφωνίας – μέσα σε αυτούς υπάρχει σαφής δέσμευση για αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης, αρκετές χιλιάδες Ελλήνων αναμένεται να κάνουν χρήση του δικαιώματος των 35 ετών εργασίας και να βγουν σε σύνταξη ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Η εφημερίδα “Bild” σημειώνει επίσης πως ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα κόλπα του σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις και τον τρόπο εφαρμογή τους. Για να ενισχύσει η γερμανική εφημερίδα την παραπάνω άποψη παραθέτει δήλωση του βουλευτή του CDU (Χριστιανοδημοκρατών) και άριστο γνώστη των οικονομικών, Χρίστιαν φον Στέτεν ο οποίος αναφέρει ότι «δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς. Αυτό το πράγμα με τις πρόωρες συντάξεις πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ολόκληρο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα θα τιναχθεί στον αέρα».

γερμανικός ΤύποςεκλογέςΕΛΛΑΔΑ