Κατέβασαν τη φωτογραφία του Κορτώ και του συντρόφου του από το facebook

Η ανάρτηση μιας στιγμής του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ με τον αγαπημένο του και το φιλί τους με φόντο τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο, ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί σάλος στο Διαδίκτυο.

Στην αρχή η φωτογραφία του ζευγαριού, το οποίο παντρεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Νέα Υόρκη, απέσπασε περισσότερα από 7.000 like και 30 share.

Όμως τα σχόλια που την συνόδευαν δεν ήταν μόνο θετικά, η φωτογραφία ερέθισε κάποιους οι οποίοι έκαναν αναφορές στο Facebook. Οι ειδήμονες του τμήματος αναφορών έλεγξαν το περιεχόμενο και κατέληξαν στο να την ΄κατεβάσουν’ από το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αύγουστος Κορτώ ενημέρωσε μέσω Facebook τους διαδικτυακούς του φίλους γράφοντας στο μήνυμά του «Η φωτογραφία έπεσε. Η στιγμή και η αγάπη παραμένουν. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία». 

Οι φίλοι και θαυμαστές του συγγραφέα δεν πήραν και τόσο καλά αυτή την κίνηση του facebook, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια άτυπη καμπάνια υποστήριξης των δικαιωμάτων του συγγραφέα και του συζύγου του.

Τα μηνύματα συμπαράστασης έπεσαν βροχή.

Ο Αύγουστος Κορτώ επανήλθε για να τους ευχαριστήσει αναφέροντας«Όσο συγκλονιστική κι αν είναι η συμπαράστασή σας, δεν θέλω να υποστείτε ούτε μια στιγμή ψυχικής οδύνης εξαιτίας. Χώρια που μια τόσο απλή συνηθισμένη φωτογραφία δεν αξίζει τόσο δαπάνη ενέργειας και γενναιοδωρίας. Ο καλός μου κι εγώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι σταθήκατε με τόσο θάρρος στο πλευρό μας». 

 

FacebookΑύγουστου Κορτώφιλίφωτογραφία