Ίσμα Τουλάτου: Στο σπίτι της κατέρρευσε η δημοσιογράφος που πέθανε τρεις ημέρες πριν γεννήσει - Στη ΜΕΘ το νεογνό

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος της 49χρονης δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, η οποία, μάλιστα, σε τρεις ημέρες επρόκειτο να γίνει μητέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 49χρονη δημοσιογράφος, η οποία κάλυπτε το πολιτιστικό ρεπορτάζ, κατέρρρευσε στο σπίτι της υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες καθώς τα αίτα ακόμα διερευνώνται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Ίσμα Τουλάτου βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της και τα επόμενα 24ωρα θα έφερνε στη ζωή το παιδί που κυοφορούσε.

Όσον αφορά το παιδί οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή με το νεογέννητο να νοσηλεύεται πλέον στη μονάδα εντατικης νοσηλείας νεογνών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Την είδηση του θανάτου της Ίσμας Τουλάτου γνωστοποίησε με ανάρτησή της η δημοσιογράφος Ελένη Σπανόπουλου στο facebook γράφοντας: «Δεν θέλω να το πιστέψω Ίσμα μου! Θα έδινες ζωή στο μωρό σου σε λίγες μέρες κι έφυγες σαν πουλάκι τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Αντίο κορίτσι μας γλυκό κι ευγενικό. Η μεγάλη φυλή του πολιτιστικού ρεπορτάζ ορφάνεψε σήμερα. Ποσό λυπάμαι που δεν είδες ποτέ το παιδάκι σου κι ούτε αυτό εσένα, να χαμογελάς κρατώντας το. Άτυχη μανούλα εσύ κι υπέροχη γυναίκα. υποκλίνομαι στη δύναμη σου καρδούλα μου! Αντίο κορίτσι μου ! Αντίο αδόκητο και πικρό, πολύ πικρό».

«Από χθες θρηνώ βουβά μέσα μου για την συναδέλφισσα Ισμα Τουλάτου που έφυγε τόσο νέα από την ζωή. Θα ήθελα να αναρτήσω μια φωτογραφία που την είχα τραβήξει κάποτε στην Μιχαλακοπούλου ενώ συζητούσε με τον Nikos Bakounakis, όμως δεν θα το κάνω, διότι εκείνη δεν θα το ήθελε. Δεν γνώρισα ποτέ την μητέρα της αλλά πάντα θα την ευχαριστώ που χωρίς να με ξέρει με σκεφτόταν στέλνοντάς μου (μέσω της Ισμας) κουλουράκια και πίτες που η ίδια έφτιαχνε. Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτ’ άλλο από το να την συλλυπηθώ για την τεράστια απώλειά της» έγραψε στο δικό του «αντίο» ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης.

«Δε γίνεται, θα υπάρχει κάπου μια μικρή δικαιοσύνη να εξηγεί. Με ποιες προθέσεις φεύγει ένας άνθρωπος…” Πως να την αποχαιρετίσεις, στο αδόκητο; Έτσι, απλά; Αντίο, γλυκιά Ίσμα…; Δεν φτάνει να χωρέσει πουθενά η “μικρή δικαιοσύνη” του ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, για τη δική μας Ίσμα Τουλάτου» έγραψε ο συνάδελοφης της 49χρονης δημοσιογράφου, Παύλος Αγιαννίδης.

«Σοκ… “Έφυγε” ξαφνικά η Ίσμα Τουλάτου… Έσβησε για πάντα το λαμπερό χαμόγελο του “παλαιού” Πολιτιστικού του ΒΗΜΑτος… Σε λίγες μέρες θα έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί… Αδύνατον να το πιστέψεις… Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς της..» αποχαιρέτησε την 49χρονη ο δημοσιογράφος, Κώστας Ντελέζος.

Η Ίσμα Τουλάτου είχε σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στο Βήμα, την Athens Voice και το iefimerida.

Συλλυπητήρια της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για την απώλεια της Ίσμας Τουλάτου

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εξέφρασε με δήλωσή της, τα θερμά συλλυπητήριά της για την απώλεια της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση της απώλειας της Ίσμας Τουλάτου, διακεκριμένης δημοσιογράφου του πολιτιστικού ρεπορτάζ. Η Ίσμα διακρινόταν για το πάθος και την εγκυρότητα της ματιάς της, για την αφοσίωσή της στο θέατρο, στη σοβαρή μουσική και στην όπερα. Ξεχώριζε για το ήθος και την ανεξαρτησία της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους πολλούς φίλους της».