Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διαμονή και σε πεντάστερα ξενοδοχεία - Τα τουριστικά καταλύματα που είναι διαθέσιμα [πίνακες]

Ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων θα μπορούν φέτος να επιλέξουν οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ -που χθες ανάρτησε τις 15 πιο δημοφιλείς περιοχές του προγράμματος, συνολικά 1.414 τουριστικά καταλύματα συμμετέχουν ήδη στο Μητρώο Παρόχων του ενισχυμένου Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023-24 που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι έχουν ανακοινωθεί και φέτος το πρόγραμμα προσφέρει έως και 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα καταλύματα βρίσκονται στην Εύβοια (224) και ακολουθούν η Πιερία με 100, η Χαλκιδική και η Πρέβεζα με 79 αντίστοιχα και η Μαγνησία με 56. Ενδεικτικά, οι 15 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων είναι οι εξής:


Κοινωνικός Τουρισμός: Τι κατηγορίες καταλυμάτων συμμετέχουν

Σημειώνεται ότι σε λίγες ημέρες θα κάνει πρεμιέρα και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο «τρέχει» το υπουργείο Τουρισμού.

Όσον αφορά στην κατηγορία των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, το 24% αποτελείται από ενοικιαζόμενα δωμάτια κατηγορίας 3 κλειδιών, το 20% ξενοδοχεία 3 αστέρων και το 19% ξενοδοχεία 2 αστέρων. Παρά ταύτα, υπάρχουν στη λίστα και 8 πεντάστερα καθώς και 72 τετράστερα:


Αναφορικά με τη δυναμικότητα των καταλυμάτων, τα περισσότερα ανήκουν στις κατηγορίες των 31-50 κλινών και 11-20 κλινών και ακολουθεί η κατηγορία των 21-30 κλινών:


Ανοικτή ακόμα η πλατφόρμα για τους παρόχους

Η πλατφόρμα για ένταξη στο Μητρώο Παρόχων παραμένει ανοιχτή. Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Αυξημένες τιμές επιδότησης

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος προβλέπονται αυξημένες τιμές επιδότησης κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, αλλά, επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos