Ανθρώπινο χέρι ή αυτοσχέδιος βρόχος; Τι ερευνούν οι Αρχές για τη δολοφονία της Αναστάζια - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της νύχτας πριν 10 ημέρες που η Αναστάζια έχασε τη ζωή της στην Κω έρχονται στο φως, την ώρα που ο Νο 1 ύποπτος για τη δολοφονία αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η μητέρα της και ο σύντροφός της έχουν ήδη επιστρέψει στην Πολωνία, με τον δεύτερο να έχει δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που του ετέθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και αφορούσαν στη σχέση του με την Αναστάζια, το κατά πόσον γνώριζαν τον Πακιστανό, αλλά και την αλληλουχία των μηνυμάτων το μοιραίο βράδυ. Τις επόμενες ημέρες, και αφότου ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, η σορός της 27χρονης θα ταξιδέψει για την πατρίδα της προκειμένου να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των στοιχείων που θα «δείξουν» τον δολοφόνο της Αναστάζια. Ο Μπαγκλαντεσιανός είναι ο Νο 1 ύποπτος και ο Πακιστανός συγκάτοικός του επίσης θεωρείται ύποπτος για συνέργεια. Ωστόσο, ο Μπαγκλαντεσιανός, που θα οδηγηθεί εκ νέου σήμερα στον ανακριτή, δεν έχει ομολογήσει και κρατά σκληρή στάση.

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: DNA και κινητά θα «δείξουν» τον δολοφόνο

Στο πλαίσιο αυτό, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν την έρευνά τους για την ανεύρεση στοιχείων: στο σεντόνι και στις σακούλες με τα οποία ήταν τυλιγμένη η Αναστάζια, στα αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού, στα δείγματα που έχουν ληφθεί από τη σορό της. Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι ότι η 27χρονη είχε ψεύτικα νύχια, κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να ανευρεθεί γενετικό υλικό από τον δολοφόνο της, που λογικά θα έπρεπε να υπάρχει αν είχε προηγηθεί πάλι πριν τον θάνατό της.

Όλα αυτά τα δείγματα αναμένεται να συγκριθούν με τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τον Μπαγκλαντεσιανό και τον Πακιστανό συγκάτοικό του, την ώρα που αναμένεται και η επεξεργασία των κινητών του θύματος, των δύο υπόπτων και του 28χρονου Πολωνού συντρόφου, για να διακριβωθεί η αλληλουχία των γεγονότων το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, ανακύπτει το ερώτημα το πώς επήλθε ο θάνατος της Αναστάζια. Ο ιατροδικαστής κατά την εξέτασή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του κοριτσιού ήταν ασφυκτικός. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διακριβώσει τον μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή η ασφυξία προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή αυτοσχέδιο βρόχο, εξαιτίας του ότι η σορός της 27χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη. Αναμένεται γι’ αυτόν τον λόγο δεύτερος γύρος εξετάσεων, που σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές που επίσης αναμένονται θα δώσουν όλες τις απαντήσεις. Πέραν όλων των άλλων, εξετάζεται αν ο δολοφόνος της Αναστάζια της είχε χορηγήσει και κάποια ουσία για να κάμψει τις αντιστάσεις της, ενώ αναμένονται απαντήσεις και για την ποσότητα του αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα της.