«Παντελώς αδιάφορη η στάση της Πισπιρίγκου» - Οι καταθέσεις γιατρών για την 33χρονη κατηγορούμενη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών του ανθρωποκτονιών για το θάνατο της Μαλένας, την κόρη των Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή το 2019, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα έχουν καταθέσει όλοι οι γιατροί δύο νοσοκομείων.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι καταθέσεις πέντε γιατρών και νοσηλευτών του Ογκολογικού νοσοκομείου «Ελπίδα» αλλά και της μονάδας ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τον θάνατο της Μαλένας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, aνάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν είναι και ο 42χρονος εντατικολόγος που προσπάθησε να κάνει την ανάνηψη στη Μαλένα το 2019, αλλά και αυτός που έκανε την ανάνηψη στη Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022.

Ο συγκεκριμένος εντατικολόγος είχε καταθέσει μάλιστα στην Αστυνομία την παντελώς αδιάφορη στάση της 33χρονης κατηγορούμενης, όταν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της απεβίωσε.

Οι γιατροί από το ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» κατέθεσαν πως η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια. Τόνισαν πως επρόκειτο για έναν αιφνίδιο θάνατο και μάλιστα το παιδί δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα ίκτερου, ούτε αναπνευστικά προβλήματα. Τέλος, επεσήμαναν την καθυστέρηση ενημέρωσης της 33χρονης μητέρας όταν το παιδί έπαθε την ανακοπή.

Την ίδια ώρα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου αφού με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη χορήγηση της κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι ιατροδικαστές αναφέρουν ότι η ανακοπή που υπέστη η 9χρονη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης, που προκάλεσε βλάβες στο συκώτι της και σε άλλα όργανα. Έτσι, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε κεταμίνη στο παιδί στη φάση της ανάνηψης.

Οι ιατροδικαστές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα παθολογικό πρόβλημα στην 9χρονη. Μάλιστα, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα δείγματα από την τοξικολογική εξέταση στη Μαλένα, το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, που είχε τριπλάσια βλάβη στο συκώτι της συγκριτικά με την Τζωρτζίνα, να εξεταστούν στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει προηγμένες μεθόδους.

 

θάνατοςπαιδιάΠΑΤΡΑΡούλα Πισπιρίγκου