Νέα στοιχεία για τον 40χρονο «σαμουράι» που σκότωσε τον υπάλληλο στη Ν. Ερυθραία - Το «οπλοστάσιο» στο σπίτι του, τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον 40χρονο που πυροβόλησε χθες τους εργάτες εταιρείας φυσικού αερίου στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον δεύτερο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 40χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι γείτονας με ένα από τα θύματά του, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έχει νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ενώ στο παρελθόν έχει εμφανιστεί σε δημόσιους χώρους ντυμένος με στολή αστροναύτη.

Το «οπλοστάσιο» του 40χρονου στο σπίτι του στη Νέα Ερυθραία

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σπίτι του 40χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • -2- αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • -2- ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
  • στολή πολεμικής τέχνης,
  • -36- φυσίγγια,
  • -6- κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο

 

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί του Σαββάτου, ο 40χρονος,  φορώντας στολή σαμουράι, άρχισε να πυροβολεί απροειδοποίητα τους δύο υπαλλήλους που έκαναν εργασίες λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σκουφά. Στη συνέχεια κι ενώ ήδη τους είχε τραυματίσει, επέστρεψε στο σπίτι του για να ξαναγεμίσει το όπλο του, αλλά ευτυχώς τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.

«Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω!», φώναζε σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ενώ πριν ανοίξει πυρ, φέρεται να είπε: «Όπως έφυγαν οι σφαίρες από το όπλο μου, έτσι και οι κατάρες που μου ρίχνατε». Στη συνέχεια, πυροβόλησε πέντε φορές, όπως αναφέρουν τα έως τώρα στοιχεία, κι έφυγε από το σημείο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή και εντόπισαν τον δράστη πριν επαναλάβει τους πυροβολισμούς. Ο 40χρονος, όταν αντιλήφθηκε ότι τον έχει εντοπίσει η αστυνομία, επέστρεψε στο σπίτι του, άφησε το όπλο στην πιλοτή και ανέβηκε στην ταράτσα. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, στους οποίους και παραδόθηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα όσα σημειώθηκαν στο σημείο, αναφέρθηκε και στην ταυτότητα του δράστη. Όπως είπε, ένα από τα θύματα είναι μηχανικός ο οποίος εργαζόταν εκείνη την ώρα, μαζί με έναν υπάλληλο, για την τοποθέτηση φυσικού αερίου σε σπίτι στην περιοχή. Ο μηχανικός, όπως είπε, μένει στη γειτονιά.

Αναφορικά με το σκηνικό που αντίκρισε μετά τους πυροβολισμούς, ανέφερε τα εξής: «Ακούω ξαφνικά πολλούς πυροβολισμούς. Είδα τον έναν πεσμένο κάτω και φώναζε «βοηθήστε με». Ο άλλος του έλεγε «Βασίλη κρατήσου».

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Πέρασαν 3 ασθενοφόρα. Οι αστυνομικοί δεν μας έλεγαν κάτι. Καταλάβαμε ότι κάποιοι ήταν τραυματισμένοι», είπαν άλλοι αυτόπτες μάρτυρες σε σχέση με το αιματηρό περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία στη Νέα Ερυθραία:

«Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής».

 

 

δολοφονίαΝέα Ερυθραίανεκρόςπυροβολισμοί