Οι τελευταίοι παλμοί της καρδιάς της Καρολάιν, έδειξαν τον δολοφόνο...

Τα στοιχεία, “που δεν μπορούσαν να περιμένουν”, όπως με νόημα, ανέφερε στην ανακοίνωσή της χθες η ΕΛ.ΑΣ. ήταν αδιάσειστα. Ο βασικός ύποπτος ανακρινόταν από τους πλέον έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών και όταν βγήκε η λιτή ανακοίνωση, ήταν και το γνώριζαν, απλώς θέμα χρόνου, η ομολογία του αδίστακτου δράστη.

Ο άνθρωπος αυτός, που σκηνοθέτησε ένα σκηνικό τρόμου, για να καλύψει το διπλό έγκλημά του, (δεν δίστασε στο πλαίσιο μιας αρρωστημένης ¨σκηνοθεσίας”, να κρεμάσει ακόμα και το σκυλί της Καρολάιν, το σκυλί τους!), όταν έκανε δηλώσεις, όλοι το είχαν προσέξει. Δεν κοίταζε καν κατ’ ευθείαν στα μάτια.

Στην κηδεία της κοπέλας, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει, ως κάλυψη το ίδιο του το παιδί… Δεν το άφησε από τα χέρια του, παίζοντας αρρωστημένα με το συλλογικό θυμικό και συγκινώντας. Είχε κάτι να κάνει με τα χέρια του. Τα ίδια χέρια που έπνιξαν την 20χρονη μητέρα αυτού του μωρού. Δεν κρατούσε το παιδί. Κρατιόταν ο ίδιος από αυτό και κρυβόταν πίσω του.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και οι ευαίσθητοι πολίτες, τα είχαν ίσως σκεφτεί όλα αυτά. Λεπτομέρειες, που δεν είναι λεπτομέρειες. Και πολλές αντιφάσεις. Σίγουρα τα είχαν προσέξει. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, της ΓΑΔΑ, τα είχαν εντοπίσει από την πρώτη στιγμή. Όμως το τέλειο έγκλημα, αυτό που σαφώς, δεν υπάρχει χρειάζεται στοιχεία, που τελικά να το δένουν. Και οι έμπειροι αξιωματικοί συνέλεξαν προσεκτικά, όλα αυτά τα στοιχεία.

Χθες Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, 37 μέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ακριβώς ενώ ψαλλόταν το 40ήμερο μνημόσυνο της άγριας δολοφονημένης κοπέλας, τα στοιχεία ήταν πια στα χέρια τους και το αποτρόπαιο έγκλημα, είχε εξιχνιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται  από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά αδιάσειστα και σοκαριστικά, ήταν τα εξής:

  • Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος.
  • Παράλληλα, η κάμερα στο ισόγειο κατέγραψε στις 12 τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου τον 32χρονο Μπάμπη με το παιδί στην αγκαλιά του. Στη 01:19 π.μ. η λειτουργία της κάμερας στο ισόγειο διεκόπη οριστικά. Ωστόσο, οι ληστές ήρθαν πολύ αργότερα, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο ίδιος ο πιλότος.
  • Είχε καταθέσει ότι τον έδεσαν πισθάγκωνα, ενώ βρέθηκε ότι είχε δεθεί σε εμβρυακή στάση.
  • Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποτίθεται ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες, εφαρμογή στο κινητό του δείχνει ότι έκανε βήματα την ώρα που θεωρητικά ήταν λιπόθυμος, από τις 4:50 το πρωί μέχρι τις 6:20, που δήλωσε αρχικά ότι συνήλθε. Επίσης, κλείδωνε και ξεκλείδωνε το κινητό του αρκετές φορές, ενώ υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα.
  • Επιπρόσθετα, «φως» στην υπόθεση έριξε και το βιομετρικό ρολόι της άτυχης κοπέλας, που αρχικά κατέγραψε υψηλούς παλμούς, (τους τελευταίους της σύντομης ζωής της) και στη συνέχεια καμία ζωτική ένδειξη σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε ο σύζυγός της, ήταν εν ζωή.
  • Ενδεικτικό και σοβαρότατο στοιχείο, που καταδεικνύει προμελέτη και πρόθεση, είναι το γεγονός πως αποσύνδεσε τις κάμερες και αφαίρεσε τις κάρτες μνήμης, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου 2011 και ο παλμογράφος του βιομετρικού ρολογιού στον καρπό της κοπέλας, κατέγραψε αυξημένους παλμούς λίγα λεπτά μετά τις 04:00 το πρωί και σταμάτησε στις 04:11.

Τα παραπάνω στοιχεία οδήγησαν τον 32χρονο χθες εκ νέου στη ΓΑΔΑ, ώστε να καταθέσει όχι ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, όπως τυπικά αναφερόταν στην αρχή, αλλά ως βασικός ύποπτος.

Η ομολογία

Έπειτα ωστόσο από μία μαραθώνια κατάθεση περίπου 8 ωρών, έσπασε και ομολόγησε ότι ναι ήταν αυτός που δολοφόνησε τη σύζυγό του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς το άγριο έγκλημα. Απέδωσε την πράξη του σε βρασμό ψυχής μετά από τσακωμό που είχαν με την Καρολάιν Κράουτς. Όπως υποστήριξε, εκείνο το βράδυ τον έδιωξε από το κρεβάτι για μια ακόμη φορά. Ισχυρίστηκε δε, πως η Καρολάιν άφησε με δύναμη -σχεδόν πέταξε- το μωρό μέσα στην κούνια του, γεγονός που τον εκνεύρισε και τον οδήγησε στο έγκλημα.

Με μια μπλούζα τής έφραξε στόμα και μύτη – Ο θάνατός της, ήταν μαρτυρικός

Συνεχίζοντας τη φρικιαστική περιγραφή του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα τής έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

Έπνιξε με τα χέρια του το σκυλί και το κρέμασε

Στη συνέχεια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έπνιξε με τα χέρια του την Ρόξυ, το μόλις 6 μηνών κουτάβι τους, το σκυλί που η Καρολάιν, που λάτρευε τα ζώα, είχε υιοθετήσει από φιλοζωική του Μαραθώνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το έπνιξε κι αυτό, ενδεχομένως για να «δέσει» την εκδοχή της εισβολής ληστών στο σπίτι- και δεν σταμάτησε εκεί. Σκηνοθετώντας το πιο αρρωστημένο σκηνικό τρόμου για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, που θα καλούσε,  το κρέμασε από το λουρί του στο πλατύσκαλο. Για το έγκλημα αυτό, της ζωοκτονίας, προβλέπεται πια κάθειρξη 10 ετών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφερόμενος στον φόνο του σκύλου τόνισε πως η αστυνομία είχε σιγουρευτεί στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων, πολύ γρήγορα, πως τον σκότωσε ο Αναγνωστόπουλος. «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένος στην κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι φοράει  λουρί – οδηγό;».

 

 

Γλυκά Νεράδολοφονία ΚαρολάινΕΛ.ΑΣ. ανάκρισηπιλότοςΡόξηΡόξυσκυλί