Άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σκίτσο του ενός εκ των δραστών σχημάτισαν οι αρχές-Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ δείγματα DNA

Στο πλαίσιο της έρευνας για την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, νέα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των αρχών, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν άμεσα στην ταυτοτοποίηση ενός εκ των δραστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής σχημάτισε ηλεκτρονικά το σκίτσο του κοντού δολοφόνου, μετά τις περιγραφές που έδωσε ο σύζυγός της και όπως επισημαίνει  ο ίδιος η εικόνα που έχουν πλησιάζει πάρα πολύ σε αυτό που μπόρεσε να δει όντας δεμένος.

Η περιγραφή αυτή και το σκίτσο έχει μικρύνει τη λίστα των υπόπτων σε 30-35 άτομα από τα τουλάχιστον 150 που ήταν αρχικά οι σεσημασμένοι που έψαχναν οι Αρχές.

Παράλληλα,  αρκετά ορφανά δείγματα DNA υπάρχουν στη σοφίτα του σπιτιού, όπου βρήκε φρικτό θάνατο την 20χρονη μητέρα, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να ταυτοποιούνται με την Τράπεζα Δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται επίσης τουλάχιστον τρία ύποπτα οχήματα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας και σε βίντεο, ωστόσο ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί αν είναι ένα από αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Αναζήτηση για πληροφοριοδότες στις φυλακές Αλικαρνασσού

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί με κάθε τρόπο να υπάρξει προσέγγιση κομβικών πληροφοριοδοτών εντός των φυλακών για την υπόθεση των Γλυκών Νερών, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στις φυλακές Αλικαρνασσού διαβιβάστηκε έγγραφο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το οποίο ζητούσε λίστα αποφυλακισθέντων για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου ή οι βιαιοπραγίες στη διάρκεια ληστειών, με έμφαση κυρίως σε συγκεκριμένες ομάδες εγκλείστων το modus operandi των οποίων συνάδει με το προφίλ των καταζητούμενων δραστών στα Γλυκά Νερά. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το δεύτερο σκέλος, στο οποίο προσδίδεται και μεγαλύτερη βαρύτητα, είναι να υπάρξει «διείσδυση» στο άβατο των Γεωργιανών κρατουμένων, σε μία προσπάθεια άντλησης κρίσιμων πληροφοριών.

Καλλιακμάνης: Υπάρχουν πολλά ερωτήματα-Τα σκίτσα δεν βοήθησαν ποτέ στο παρελθόν

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας πάντως σήμερα στο «MEGA Σαββατοκύριακο» επεσήμανε ότι η υπόθεση έχει πολλά ερωτήματα. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει το ενδεχόμενο ύπαρξης σκίτσου για έναν από τους δράστες, ήταν σαφής: «Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό με το σκίτσο.

Η εμπειρία μου λέει ότι τέτοια σκίτσα δεν βοήθησαν ποτέ στο παρελθόν. Άρα δεν έχω ελπίδα από το σκίτσο. Σημαντικό στοιχείο είναι ο τόπος του εγκλήματος. Εκεί είναι το ζητούμενο αν υπάρχει DNA. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη ληστεία μετά φόνου. Το πώς έδρασαν οι δράστες, ο χρόνος που έμειναν μέσα στην κατοικία», υπογράμμισε.

Αναφορικά με  το τι έγινε μέσα στο σπίτι, ο ίδιος απάντησε ως εξής: «Το μωρό ήταν πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στην μαμά. Ο δολοφόνος δολοφόνησε την 20χρονη ενώ ήταν το μωράκι δίπλα. Εκτός εάν την δολοφόνησαν και το έβαλαν μετά δίπλα της το μωράκι. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Προσπαθείς να κάνεις εικόνα τις σκηνές που διαδραματίστηκαν εκεί» προσέθεσε.

Σημείωσε, τέλος, ότι μόλις οι αστυνομικοί έλυσαν τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν, αυτός σηκώθηκε και άρχισε να κλαίει δίπλα στην γυναίκα του, ενώ μετά πήρε αγκαλιά το μωρό του.

DNAΓλυκά Νεράδράστεςέγκλημασκίτσο