Ο Β.Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει πως αδίκως είναι στη φυλακή

Μετά την απόρριψη του αιτήματός του για αποφυλάκιση, ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε πως  αδίκως είναι έγκλειστος στην φυλακές Διαβατών, ενώ ανέφερε πως η αλήθεια θα φανεί και επεσήμανε ότι η παραμονή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα συμβάλει στην “βιολογική του εξόντωση”.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε να μην ανασταλεί η ποινή που τού είχε επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού Δήμου, με αποτέλεσμα ο Β. Παπαγεωργίου να δηλώσει: “Όλοι νομίζω έχουν πλέον αντιληφθεί ότι άδικα βρίσκομαι εξοστρακισμένος στις φυλακές Διαβατών”.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι “την αλήθεια μπορείς να την κρύψεις για μικρό χρονικό διάστημα, όχι όμως για πολύ”. Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αναστολή της ποινής του, μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση και η πρόεδρος του δικαστηρίου ψήφισε υπέρ της εισήγησης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στον εγκλεισμό του υπογράμμισε: “Δυστυχώς οι υπόλοιποι Δικαστές αποφάσισαν την παραμονή μου στην φυλακή, όπου πλέον τίθεται όχι μόνο θέμα πολιτικής και ηθικής εξόντωσής μου, αλλά και βιολογικής εξόντωσής μου. Σφίγγω τα δόντια. Στέκομαι όρθιος. Η αλήθεια δεν κρύβεται”.

αίτημα αναστολήςΒασίλης ΠαπαγεωργόπουλοςΠενταμελές Εφετείοφυλακές Διαβατών