Νέα επεισόδια & προσαγωγές στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη (Εικόνες & Video)

Νέα επεισόδια είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες ως απάντηση στις προσαγωγές της Παρασκευής και την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την αστυνομία, ενώ νωρίτερα το Σάββατο, έγινε γνωστό πως η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά την διάρκεια των επεισοδίων, τα ξημερώματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς στη διάρκεια των επεισοδίων, οι συγκεντρωμένοι προκάλεσαν πλήθος ζημιών, σε επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης , βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετέβησαν αστυνομικοί , κατόπιν τηλεφωνήματος περίπου την μία μετά τα μεσάνυχτα στην Άμεση Δράση για ένοπλη ληστεία.

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες συγκεντρωμένους πολίτες οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια. Έτσι στο σημείο πήγαν ΜΑΤ και ακολούθησε συμπλοκή , με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να προχωρούν σε 37 προσαγωγές από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

αντιεξουσιαστέςεπεισόδιαΚυψέληπλατεία Αγίου Γεωργίουπροσαγωγές