Κατέβασαν τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει από γλυπτό ύψους 15 μέτρων στην Ομόνοια

Λίγο πριν τις 17:30 ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να μεταπείσει τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει από το γλυπτό «Πεντάκυκλος» ύψους 15 μέτρων στην Ομόνοια.

Ο άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, είχε σκαρφαλώσει στο γλυπτό δύο ώρες νωρίτερα. Ο ειδικός διαπραγματευτής ανέβηκε σε γερανό και πλησίασε τον άνδρα, καταφέρνοντας τελικά να τον μεταπείσει. Στη συνέχει ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Τα αίτια που οδήγησαν τον άνδρα να ανέβει στο ύψους 15 μέτρων γλυπτό παραμένουν άγνωστα.

Φωτογραφίες από το “Πρώτο Θέμα” μετά τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις:

Το χρονικό

Ο άνδρας ανέβηκε στην κορυφή του γλυπτού που υπάρχει στην αρχή της οδού Σταδίου στην πλατεία Ομονοίας και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 15:15 το μεσημέρι, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ αναμενόταν και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να τον μεταπείσει.

Πρόκειται για το υδροκίνητο γλυπτό «Πεντάκυκλος», του Γιώργου Ζογγολόπουλου, που είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου 2013,  μια κωφάλαλη γυναίκα είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει από το ίδιο σημείο, βουτώντας στο κενό. Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είχε ανέβει πάλι στα μέσα Δεκεμβρίου του ίδιου έτους απειλώντας να πέσει λόγω της διακοπής του προνοιακού της επιδόματος, το οποίο είχε διακοπεί ενόψει της πιστοποίησης της αναπηρίας της εκ νέου από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση. Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί κατάφεραν να την μεταπείσουν, κατέβηκε από το γλυπτό και δεν πραγματοποίησε την απειλή της.

Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το “Πρώτο Θέμα”:

 

Δείτε βίντεο που δημοσιεύει το iefimerida.gr

άνδραςαπειλή αυτοκτονίαςΟμόνοια