Ξυλοκόπησαν οικιακή βοηθό στην Εύβοια

Τρεις άνδρες χτύπησαν βάναυσα 50χρονη οικιακή βοηθό το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου, σε οικισμό του Δήμου Αιδηψού-Αιστιαίας.

Η άτυχη Αναστασία, βουλγαρικής καταγωγής, δούλευε από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο σπίτι μια 80χρονης γυναίκας στον οικισμό Τσιφλίκι Ιστιαίας. Ο γιος της ηλικιωμένης επισκέφτηκε την μητέρα του και κατηγόρησε την οικιακή βοηθό πως απέσπασε το ποσό των 900 ευρώ, κάτι που η ίδια αρνήθηκε. Υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των δύο και η γυναίκα μάλιστα ζητούσε την αστυνομία.

Ύστερα ο 55χρονος γιος έφυγε για το Νιοχώρι Ιστιαίας και επέστρεψε μετά από μερικά λεπτά με την σύζυγό του και δύο φίλους του.

Σε διπλανό δωμάτιο οι τρεις άνδρες χτύπησαν την γυναίκα, η οποία όπως υποστηρίζει την απείλησαν με αναμμένο τσιγάρο και με δεμένο μαντήλι στο λαιμό.Έπειτα έδεσαν το αιμόφυρτο θύμα χειροπόδαρα, το έβαλαν στο αυτοκίνητο και την έριξαν σε χαντάκι με νερό στην περιοχή Τσοκαΐτη. Η γυναίκα επειδή φοβόταν για τη ζωή της παραδέχτηκε ότι πήρε τα χρήματα. Τότε οι άνδρες την έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητο και την εγκατέλειψαν λίγο αργότερα.

Το θύμα διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι και την επομένη πήγε στο Κέντρο Υγείας και κάλεσε την Αστυνομία. Η ίδια προέβη σε κατάθεση και μήνυση, ενώ ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Χαλκίδας.

Να σημειωθεί πως ο 55χρονος δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, προφυλακίστηκε και θα οδηγηθεί αρμοδίως στον ανακριτή. Επίσης, κατάθεσε μήνυση κατά της παθούσης για κλοπή.

Πηγή: http://istiaianews.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

ημεδαποίΙστιαίακλοπήξυλοκόπησανοικιακή βοηθός