Η τραγική σύμπτωση της απώλειας της οικογένειας Φύτρου: είχαν συγγένεια με το 6 μηνών βρέφος

Όσο περνούν οι ώρες, η τραγικότητα των στιγμών υπερβαίνει κάθε λογική και όλο και περισσότερες ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η τραγική ιστορία της οικογένειας Φύτρου είναι από εκείνες που πιστεύεις ότι αποτελούν σενάριο ταινίας. Η οικογένεια ξεκληρίστηκε. Ο πατέρας Γιάννης Φύτρος χάθηκε στη φωτιά μαζί με τον 11χρονο γιο του, ενώ η 13χρονη κόρη του Εβίτα σκοτώθηκε στην προσπάθειά της να πηδήξει από το γκρεμό. Η σορός της 13χρονης έχει αναγνωριστεί από τη μητέρα της.

Μία τραγική σύμπτωση ωστόσο απακαλύπτεται, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Helena Smith από την Guardian, το νεότερο θύμα της φονικής πυρκαγιάς, ένα βρέφος μόλις 6 μηνών που έχασε τη ζωή του στην αγκαλιά της μητέρας του από τις αναθυμιάσεις, είχε συγγένεια με την οικογένεια Φύτρου.

Η ανταποκρίτρια της Guardian μίλησε με τη γιαγιά του αδικαχομένου βρέφους, την 67χρονη Μαρία Διονυσιώτη, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της κόρης της και μητέρας του βρέφους, Μαργαρίτας, που παλεύει για τη ζωή της στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Η γιαγιά του βρέφους είπε τα εξής: «Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν είχε καν βαφτιστεί. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι».

Ο πόνος της ανείπωτος, καθώς συγκλονισμένη αποκαλύπτει πως αρκετά μέλη της οικογενείας της χάθηκαν για πάντα.

«Ο Θεός δεν μας έχει δώσει λόγια να περιγράψουμε αυτά που συμβαίνουν. Το σπίτι μου κάηκε ολοσχερώς, το σπίτι της κόρης μου το ίδιο. Η κόρη του ξαδέρφου μου, του Γρηγόρη, ήταν το 13χρονο κορίτσι που πήδηξε από τον γκρεμό. Ο άλλος μου ξάδερφος, ο Μιχάλης, χάθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του. Αρκετά ακόμα μέλη της οικογένειας μου αγνοούνται. Πείτε μου εσείς, υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις αυτό; Μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να αντέξει κάτι τέτοιο;» δήλωσε.

Ένα παιχνίδι της μοίρας δίχως τέλος… Με το πανελλήνιο να παρακολουθεί αποσβολωμένο.

ΑττικήΕβίτανεκρό βρέφοςοικογένεια Φύτρουπυρκαγιά