Οι κάμερες μαρτύρησαν τον δολοφόνο της Δώρας - Στη Μενάνδρου το τελευταίο στίγμα του κινητού της

Όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο της ληστείας οδηγούνται οι αρχές, για το κίνητρο της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, το κινητό της άτυχης κοπέλας εντοπίστηκε να εκπέμπει σήμα κοντά στην Ομόνοια, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της. Και μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο δράστης να επιτέθηκε σεξουαλικά στο θύμα του πριν το δολοφονήσει.

Σε πλάνα από κάμερες στην περιοχή του Β’ νεκροταφείου, από καταστήματα και σπίτια, οι αρχές έχουν εντοπίσει έναν άντρα που φαίνεται τουλάχιστον ύποπτος.

Ο ύποπτος, πιθανότατα ασιατικής καταγωγής, βγήκε από το Δεύτερο Νεκροταφείο πηδώντας τη μάνδρα και μετά διέσχισε τις γραμμές του τρένου.

Αναζητώντας τα ίχνη του στις κάμερες των σταθμών του τρένου και του μετρό, τον είδαν κοντά στην Ομόνοια.

Κι έτσι οι αστυνομικοί, έδωσαν εντολή μετά την άρση απορρήτου, να ερευνηθούν οι εκπομπές στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα πέριξ της Ομόνοιας. Ως αποτέλεσμα των ερευνών, εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της Δώρας Ζέμπερη στην οδό Μενάνδρου.

Τα χαρακτηριστικά του δράστη δεν φαίνονται καθαρά από τα πλάνα στις κάμερες, ωστόσο είναι εμφανής η ασιατική καταγωγή του.

Οι αρχές ερευνούν πόρτα – πόρτα τα σημεία της περιοχής, όπου γίνεται διακίνηση κλοπιμαίων και ειδικά κινητών τηλεφώνων. Θεωρούν ότι ο δράστης μετά το φόνο, θα προσπάθησε να ξεφορτωθεί και να πουλήσει το κινητό του θύματος, σε κάποιο απ’ τα μαγαζιά αυτά.
Αν λοιπόν βρουν σε ποιο μαγαζί μπήκε, θα είναι πιο εύκολο να τον εντοπίσουν.

Παράλληλα, οι 14 μαχαιριές που δέχθηκε το θύμα, θεωρείται από τους αστυνομικούς ως στοιχείο σεξουαλικής επίθεσης. Πιστεύουν ότι η κοπέλα του αντιστάθηκε, τον εκνεύρισε και τη μαχαίρωσε. Μετά άρπαξε τα προσωπικά της αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τον δολοφόνο ανάμεσα σε άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για αρπαγές τσαντών, κλοπές πεζών, σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών και βίαιες ληστείες δρόμου.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑδώραΕφοριακόςκινητόΟμόνοια