Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στο στόχαστρο της Μαφίας οι 2 δράστες - Έγκλειστος ο «εγκέφαλος»

Ένας εκβιασμός που πήρε μοιραία τροπή πιστεύουν οι αρχές, ότι ήταν η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θεωρούν ότι τελικά οι δράστες δεν είχαν σκοπό να του αφαιρέσουν τη ζωή, αλλά να στείλουν “μήνυμα” σε κάποιον πελάτη του, τραυματίζοντας κι όχι σκοτώνοντας τον ποινικολόγο.
Ίσως σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν το τρίτο πρόσωπο και να του αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό. Μάλιστα θεωρούν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα έγκλειστα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πώς φτάνουν σε αυτό το συμπέρασμα; Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, δεν χρησιμοποιείται από εκτελεστές της μαφίας. Κι αν επρόκειτο για δολοφονική επίθεση, ο δράστης θα είχε πυροβολήσει περισσότερες φορές το θύμα για να βεβαιωθεί ότι το σκότωσε, και με άλλο όπλο, ισχυρότερο.
Ακόμη, ερευνώντας τα τηλεφωνήματα των δραστών, προς τον ποινικολόγο αλλά και αυτό που έκανε ο ένας δράστης, την ώρα του ραντεβού, διαπίστωσαν ότι ένα από αυτά, οδηγεί στον Κορυδαλλό.
Και θεωρούν ότι οι δράστες – αλβανικής καταγωγής, μετά το φόνο, έσπευσαν να εξαφανιστούν για να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλά και το μένος του εντολέα τους, αφού η εντολή που είχαν ήταν για εκφοβισμό, που ενδεχομένως να απέφερε κέρδη στον εντολέα τους.
Εφόσον όχι μόνο δεν εκτέλεσαν τις εντολές του, αλλά ενδεχομένως τον έκαναν συνένοχο σε δολοφονία, ο εντολέας να θέλει τώρα να “βγάλει από τη μέση” τους μοναδικούς μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος του.
Γι’ αυτό κι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τους δράστες αναζητούν τώρα όχι μόνο αυτοί αλλά και η μαφία προκειμένου να τους σκοτώσει.

δράστεςΖαφειρόπουλοςΚορυδαλλόςμαφία