Ωραιόκαστρο: Άγριο ξύλο αντιεξουσιαστών σε ακροδεξιό, μετά τα "χαιρετίσματα στον Φύσσα"

Την επίθεση με ξύλα σε μέλος της Πατριωτικής Κίνησης από έξι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατέγραψε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η άγρια επίθεση έγινε την ώρα που το θύμα μπήκε μέσα στο σχολείο, ώστε να διαμαρτυρηθεί κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων, οπότε και τον πλησίασαν τα άγνωστα άτομα και τον χτύπησαν.

Ο τραυματίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει κακώσεις στο πρόσωπο.

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από νωρίς, καθώς μέλη της Πατριωτικής Κίνησης μαζεύτηκαν έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου στη μία το μεσημέρι  για να εμποδίσουν εννέα προσφυγόπουλα 9 έως 12 ετών να κάνουν μάθημα.

Στην απέναντι πλευρά συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές με καλυμμένα τα πρόσωπα αλλά και μέλη της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, που είχαν μαζί τους δώρα για τα παιδιά.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ και βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ακούστηκε η φράση “χαιρετίσματα στον Φύσσα”, ενώ ρεπορτάζ του seleo.gr ανέφερε ότι σημειώθηκε και καυγάς, με δυο άτομα να πιάνονται στα χέρια και τις αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν να τους χωρίσουν.

Όπως φάνηκε, η ένταση, κάθε άλλο παρά εκτονώθηκε…

 

αντιεξουσιαστέςεπίθεσηΠατριωτική ΚίνησηΩραιόκαστρο