Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα- Διέμενε σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη- Διατάχθηκε η κράτηση της (photo)

Την κράτηση της Πόλας Ρούπα στις φυλακές του Κορυδαλλού διέταξε η Εισαγγελία Εφετών, μόλις εκτελέστηκαν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, όπου προσήχθη το πρωί. Προς το παρόν η συλληφθείσα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Σε βάρος της κατηγορουμένης εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από το 2013 που αφορά στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη), ενώ εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές  Εφετείο, με την οποία  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 ετη), για έκρηξη έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελέως εκτελέσεως ποινών η κ. Ρούπα αναφέρθηκε μόνο στο θέμα του ανήλικου παιδιού της και ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.

Η σημερινή σύλληψη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενη για τρομοκρατία, Πόλα Ρούπα, λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης από άνδρες της Αντριτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν θύμιζε σε τίποτα την γυναίκα με το μακρύ μαλλί έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όταν αποφυλακιζόταν πριν τέσσερα χρόνια λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Η σύλληψη της Πόλας Ρούπα πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Από το μεσημέρι η Πόλα Ρούπα έχει μεταφερθεί στο κτήριο του Εφετείου και σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών

Φωτογραφία: Intime News

Φωτογραφία: Εurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις αρχές την θέλουν να έφερε όπλο, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποίησε καθόλου, ενώ έχει αδυνατίσει πάρα πολύ, από την τελευταία της εμφάνιση και τα μαλλιά της είναι πάλι κοντά. Το παιδί βρίσκεται σε ειδικό χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ενώ Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσής του και ενδέχεται να ενημερωθούν και συγγενείς του. Εν τω μεταξύ, μετά τη σύλληψη άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν φύλλο και φτερό τα δύο διαμερίσματα στα οποία συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες.

Εκτός της Ρούπα συνελήφθη στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου-Μπραχάμι μία 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και μεταφέρθηκε και εκείνη στη ΓΑΔΑ.

«Μην κάνετε κακό στο παιδί μου», ήταν το μόνο που ανέφερε η συλληφθείσα στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Κάτοικος του Μπραχαμίου σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, σημείωσε ότι εκτιλύχθηκαν σκηνές αστυνομικής ταινίας. Ο ίδιος μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είναι ο παππούς της 25χρονης συλληφθείσας, η οποία όπως ο ίδιος λέει, δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, τη ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και την πιο πρόσφατη σε τράπεζα στην Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της. Η Πόλα Ρούπα ήταν επικηρυγμένη με το ποσό του ενός εκατομμυρίου.

ΜπραχάμιΝίκος ΜαζιώτηςΠόλα Ρούπασύλληψη