Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας - Σε 10 ανέρχονται τα καμμένα κτίρια (φωτό + video+upd)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην παλιά πόλη της Λευκάδας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Η φωτιά κατέστρεψε  ολοσχερώς σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής συν το κτίριο του ιστορικού δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Δρακονταείδη, τα κτίρια που κάηκαν ανέρχονται σε δέκα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Λευκάδας, «από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών».

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Λευκάδας είχε δώσει εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων.

Στρώμα καπνού έχει καλύψει το νησί του Ιονίου, ενώ μεγάλη δύναμη πυροσβεστών έδωσε μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Η περιοχή αναμένεται να μείνει τις επόμενες ώρες αποκλεισμένη, ενώ τις πληγές τους μετρούν οι Λευκαδίτες που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.

Στην περιοχή παραμένουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 άνδρες, ενώ νωρίτερα ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο S-64 Έρισκον.

 

Λευκάδασπίτιαφωτιά