Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ (upd)

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ προς τη Βουλή κατά του ασφαλιστικού. Στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι που είχαν κλείσει.

Παναττικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στο Ασφαλιστικό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, εν όψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, απαιτώντας την απόσυρση του «νόμου-λαιμητόμου», όπως χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Περισσότερα από 4.000 μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να αποσυρθεί ο νόμος.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε επίσης προς τη Βουλή. Λόγω του συλλαλητηρίου έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο υποστηρίζει ότι διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέα μείωση συντάξεων μετά από αυτές που επέφεραν τα δύο προηγούμενα Μνημόνια.  Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, οι συνταξιούχοι που αμείβονται με πάνω από 1.000 ευρώ και όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια ασφάλισης είναι τα μεγάλα θύματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

Ακολούθησε πορεία προς την Βουλή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Στο Σύνταγμα, η πορεία της ΑΔΕΔΥ στην οποία υπήρχε και μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με την πορεία του ΠΑΜΕ που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια την ίδια ώρα.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς, η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην γενική απεργία που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 4 Φεβρουαρίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία σε όλη τη χώρα.

ΑΔΕΔΥΑσφαλιστικόΠΑΜΕσυγκέντρωση διαμαρτυρίας