Ανοίγουν στις 15 Ιουνίου οι ερασιτεχνικές σχολές χορού-Αναλυτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Επαναλειτουργούν από τις 15 Ιουνίου οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, ενώ στις 7 Ιουνίου ανοίγει το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

Την έναρξη της λειτουργίας των ερασιτεχνικών σχολών χορού (ΠΔ 457/1983 -Β’ 174) ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Γενικοί κανόνες

– Στις αίθουσες διδασκαλίας και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
– Το όριο αυτό καθορίζει και τον ανώτατο αριθμό ατόμων ανά αίθουσα διδασκαλίας. Σε περίπτωση που ο χώρος δεν επαρκεί για το σύνολο των σπουδαστών θα πρέπει να δημιουργηθούν υποτμήματα.
– Στους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων.
– Οι κλειστοί χώροι θα πρέπει να αερίζονται καλά. Ως προς τον κλιματισμό επιτρέπονται μόνο τα κλιματιστικά ανοικτού κυκλώματος.
– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για σπουδαστές, εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
– Στους κλειστούς χώρους θα πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις με διάλυμα χλωρίνης, πριν και μετά από κάθε μάθημα/πρόβα. Αυτό ισχύει και για τους χώρους υγιεινής. Για επιφάνειες που είναι
πιθανό να καταστραφούν από τη χρήση υποχλωριώδους νατρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αιθανόλη συγκέντρωσης 70%. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δίνεται σε επιφάνειες που αγγίζονται συχνά όπως πόμολα, διακόπτες, κουπαστές κ.ο.κ.
– Ειδική μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για την μπάρα μπαλέτου και την τακτική απολύμανσή της.
– Επιβάλλεται ενδελεχής και συχνός καθαρισμός και απολύμανση όλων των μουσικών οργάνων που τυχόν χρησιμοποιούνται.
– Στους χώρους θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος (70%).
– Στους χώρους υγιεινής των μαθημάτων/προβών θα πρέπει να εφαρμόζονται κανόνες υγιεινής οι οποίοι περιλαμβάνουν:

  • Καλό αερισμό
  • Κλειστό καπάκι λεκάνης πριν χρησιμοποιηθεί το καζανάκι
  • Η χρήση χάρτινων ή πλαστικών καλυμμάτων λεκάνης μίας χρήσης είναι
    επιθυμητή.
  • Τρεχούμενο νερό και εφοδιασμός με σαπούνι, χάρτινες χειροπετσέτες,
    ποδοκίνητο δοχείο απορριμμάτων
  • Όπου είναι εφικτό να χρησιμοποιείται εξοπλισμός με φωτοκύτταρο ή με
    διακόπτη ποδιού (π.χ. για τη βρύση, το σαπούνι)
  • Να μην χρησιμοποιείται μηχάνημα για στέγνωμα των χεριών
  • Ουρά με αποστάσεις 1,5 μέτρου
  • Σε περίπτωση που νιπτήρες έχουν να χρησιμοποιηθούν πολύ καιρό
    συστήνεται να τρέξει ζεστό νερό για 5 λεπτά πριν από την πρώτη χρήση.
  • Τα ντους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.

– Θα πρέπει να υπολογιστεί επαρκής χώρος στα αποδυτήρια και αλλαγές ρούχων να γίνονται μόνο όποτε είναι απολύτως αναγκαίο. Σε περίπτωση που ο χώρος δεν επαρκεί για όλους θα πρέπει είτε να χρησιμοποιείται εκ περιτροπής ή να χρησιμοποιηθούν άλλοι διαθέσιμοι χώροι ως επιπλέον αποδυτήρια. Τα προσωπικά είδη θα πρέπει να φυλάσσονται κλεισμένα.
– Ο χώρος διαλείμματος θα πρέπει να έχει επαρκή χώρο ώστε να τηρείται το όριο απόστασης. Επιπλέον, οι καρέκλες και τα τραπέζια θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν κάθε χρήση.

 

επαναλειτουργίαπρωτόκολλο λειτουργίαςσχολές χωρούΥπουργείο Πολιτισμού