Κοσμοσυρροή το βράδυ του Σαββάτου στις πλατείες της Αττικής-Το αδιαχώρητο και πάλι στην Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη (Εικόνες)

Oι πλατείες της Αττικής το βράδυ του Σαββάτου γέμισαν με κόσμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός εκατοντάδων ατόμων λόγω των «πάρτι» που πραγματοποιήθηκαν για ακόμη ένα βράδυ στην πόλη.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ παρατηρήθηκε έντονος συνωστισμός τόσο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη όσο και και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Κολωνάκι, του Ψυρρή, τα Εξάρχεια και το Περιστέρι. Μάλιστα, στην περιοχή της Κυψέλης φαίνεται ότι είχε στηθεί πάρτι με μουσική και περίπου 1.000 άτομα, παρόμοιο με εκείνο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι αγανακτισμένοι λόγω της δυνατής μουσικής και τω σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους.

Όσοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις αυτές τροφοδοτούνταν με take away κοκτέιλ από τα γύρω καταστήματα που λειτουργούν κανονικά και μπύρες από τα περίπτερα, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι όλη η προσοχή της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώθηκε στη πλατεία Βαρνάβα με αποτέλεσμα ο κόσμος να στραφεί σε άλλες πλατείες.

Σε ένα γενικό πλαίσιο, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου παρατηρήθηκε συνωστισμός  σε πλατείες, πάρκα, και έξω από καταστήματα. Πρόκειται για εικόνες που δημιουργούν προβληματισμό με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην υπάρχει μέχρι στιγμής συντονισμένο σχέδιο για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων  εκφράζει της ανησυχίες της για την σφοδρή πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά παράλληλα διαπιστώνουν ότι αυτή η πίεση δεν μειώνεται και πιθανόν δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί με το σχέδιο που ισχύει τώρα.

 

 

ΚολωνάκιΚορωνοιόςΚυψέληπεριστέριπλατείεςΣυνωστισμός