«Φρένο» στα «πάρτι» στην πλατεία Βαρνάβα-Ισχυρή περιφρούρηση του σημείου από αστυνομικές δυνάμεις (Εικόνες,Video)

Από το απόγευμα της Παρασκευής, μέλη της νεοσύστατης Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας περικύκλωσε την Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, προκειμένου να αποθαρρύνει τα εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώνονται στο σημείο κάθε βράδυ.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας ΟΔΟΣ, τα οποία θα βρίσκονται στο σημείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες, φορούν ειδικές στολές και έχουν λάβει εντολή να μην αφήσουν κανέναν να περάσει στο εσωτερικό της πλατείας, εκεί όπου συνωστίζεται καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών. Παράλληλα, το σημείο θα επιτηρείται και από μονάδες της ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και εποχούμενες περιπολίες.

Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη πλατεία επικρατεί αρκετά βράδια έντονος συνωστισμός τις, καθώς κατά τις βραδινές ώρες διοργανώνονται συγκεντρώσεις μέχρι αργά.

Και στην προ πανδημίας εποχή η συγκεκριμένη πλατεία αποτελούσε σημείο συνάντησης για πολλούς νέους της Αθήνας, με την κινητικότητα να ήταν ανέκαθεν μεγάλη. Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας είχαν περιορίσει αισθητά τις συγκεντρώσεις, παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες ημέρες πλήθος κόσμου άρχισε να συνωστίζεται και πάλι στην πλατεία χωρίς να κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι δεν φορούν μάσκα.

Πηγή φωτογραφιών: protothema.gr

 

 

ΕΛ.ΑΣοδόςΠανδημίαπλατεία Βαρνάβασυγκεντρώσεις