Δερμιτζάκης: Ανοίξτε τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους-Να βγει ο κόσμος έξω

 Ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σχολιάζοντας την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, μετά το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των 3.465 κρουσμάτων και 630 διασωληνωμένων, ανέφερε ότι πλεόν η «μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χωρους».

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής ζητά παράλληλα μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να μείνουν «πολλή ώρα έξω σε πάρκα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δερμιτζάκη:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κ.λπ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα».

Η κατασταση στην Ελλαδα ειναι κρισιμη. Η μονη λυση ειναι μεταφορα ολων των πολιτων και των δραστηριοτητων σε εξωτερικους…

Δημοσιεύτηκε από Manolis Dermitzakis στις Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

άνοιγμαδραστηριότητεςκαθηγητής Μανώλης ΔερμιτζάκηςΠανδημία