Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στη Σητεία τη Δευτέρα

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας αποφάσισε να μην επαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (11/1) τα σχολεία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζονται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών – βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και των μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας, από 11 έως 17 Ιανουαρίου 2021 και η αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με φυσική παρουσία. Τα σχολεία για το παραπάνω διάστημα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τους γιατρούς τους ή τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση που τυχόν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, αλλά και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η απόφαση ελήφθη μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων που οδήγησαν σε σκληρό lockdown στην Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου, ενώ αύξηση κρουσμάτων, που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές, εντοπίζεται και στην πόλη της Σητείας.

 

άνοιγμα σχολείωνΚρήτηΣητεία