Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στη Σητεία τη Δευτέρα

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας αποφάσισε να μην επαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (11/1) τα σχολεία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζονται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών – βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και των μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας, από 11 έως 17 Ιανουαρίου 2021 και η αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με φυσική παρουσία. Τα σχολεία για το παραπάνω διάστημα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τους γιατρούς τους ή τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση που τυχόν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, αλλά και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η απόφαση ελήφθη μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων που οδήγησαν σε σκληρό lockdown στην Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου, ενώ αύξηση κρουσμάτων, που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές, εντοπίζεται και στην πόλη της Σητείας.