Παράταση lockdown, έως τις 21 Δεκεμβρίου: Πώς θα κάνουμε αγορές με Click away - Tι ανακοινώθηκε

Την παράταση του γενικού lockdown για έκτη εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ανακοινώνει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναμένεται επίσης, πως θα προαναγγείλει το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των μικρών ή μεγαλύτερων, αλλά αμιγών βιβλιοπωλείων την ερχόμενη Δευτέρα 14 του μηνός, καθώς και την άμεση έναρξη, πιθανότατα και από αυτήν την Κυριακή της διαδικασίας του click away, που εν μέσω πανδημίας μπαίνει στην ζωή μας, αποτελώντας τον μόνο τρόπο για αγορές από τα εμπορικά καταστήματα.

Έτσι είναι πλέον σαφές, πως μόνον με κοφτές “ανάσες”, για την αγορά, SMS και ψώνια με το σύστημα click away θα περάσουμε, όπως όλα δείχνουν, τις εορτές των Χριστουγέννων.

Click away: Εκ του μακρόθεν αγορές, με ραντεβού και αποδεικτικό SMS, η παραλαβή

Η λύση του click away ήταν η μέση οδός για την κυβέρνηση που από τη μία πλευρά αντιλαμβάνεται την οικονομική αλλά και την κοινωνική ανάγκη να ανοίξουν τα μαγαζιά εν όψει Χριστουγέννων και από την άλλη, θέλει πάση θυσία να αποφύγει σκηνές συνωστισμού μέσα και έξω από εμπορικά καταστήματα. Που σημαίνει ότι θα μπορούμε να παραγγέλνουμε τα ψώνια μας και να τα παραλαμβάνουμε κατόπιν ραντεβού, έξω από το κατάστημα και όχι μέσα σε αυτό.

Παρ ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η παράταση του γενικού lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Με SMS για την κυκλοφορία, απαγόρευση των μετακινήσεων το βράδυ, με μικρή εξαίρεση τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και τηλεργασία σε ποσοστό 50%.

Οι ανακοινώσεις Πέτσα – Γεωργιάδη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει στις 11.00 σήμερα τις αποφάσεις στις οποίες οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά την προχθεσινή εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η οποία έκρινε ότι με την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, θα ήταν ρίσκο να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Παρακολουθείστε στο Video τις ανακοινώσεις Στ. Πέτσα – Αδ. Γεωργιάδη:

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και εκκλησίες

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας οι ανακοινώσεις θα αφορούν στο λιανεμπόριο, στα κομμωτήρια και το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες των γιορτών και γι αυτά θα γίνουν αύριο ανακοινώσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι επαναξιολογείται το θέμα της δεκαήμερης καραντίνας όσων έρχονται από το εξωτερικό πέραν φυσικά των υποχρεωτικών τεστ που προβλέπονται.

Εξήγησε πως «οι εικόνες Harrods στην Αγγλία ή οι εικόνες που είδαμε στη Γαλλία είναι ‘καμπανάκια’ για όλες τις χώρες της Ευρώπης» κι έκανε επίσης αναφορά στο παράδειγμα της Γερμανίας όπου «η καγκελάριος με ένα δραματικό διάγγελμα ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων του λιανεμπορίου λίγο πριν τις γιορτές».

Γιατί όπως επισήμανε,  «όλοι φοβούνται στην Ευρώπη ότι οι εικόνες αυτές μπορεί να μεταφραστούν μέσα σε μια βδομάδα δέκα μέρες σε ένα τρίτο κύμα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί στην Ελλάδα. Άρα καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», τόνισε.

 

click awaysmsαγορές ΧριστουγέννωνανακοινώσειςβιβλιοπωλείαΚομμωτήριαΚορωνοιόςκυβερνητικός εκπρόσωποςμέτραΠανδημίαπαράταση lockdown