Χαρδαλιάς: Περιορισμοί κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρώτον, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικρατεί από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η ατομική άσκηση αφορά μόνο συνθέσεις έως τρία άτομα. Κυνήγι και ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Σε ότι αφορά την τηλεργασία, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι κάθε οργανισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα λειτουργεί μόνο με το απαραίτητο προσωπικό και θα πρέπει να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να διαθέτει πίνακες με τους εργαζομένους που βρίσκονται σε τηλεργασία, τονίζοντας όιτ οι έλεγχοι θα ενταθούν.

 

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού στην χώρα μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ERT1 LIVE

ΚορωνοιόςΧαρδαλιάς