Πάρτι με 500 άτομα σε βίλα στη Μύκονο - Συνελήφθη ζευγάρι θετικό στον κορωνοϊό που έσπασε την καραντίνα

Ζευγάρι αλλοδαπών από την Ισπανία που είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό και ήταν σε καραντίνα, συνελήφθη τα ξημερώματα τις Πέμπτης, ενώ βρισκόταν σε πάρτι στη Μύκονο, και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς για κατοχή ναρκωτικών και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κανονικά έπρεπε να βρίσκονταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, αλλά έσπασαν την καραντίνα και πήγαν στο πάρτι, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 500 άτομα.

Κατά του συλληφθέντα εκμισθωτή της βίλας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Φτελιάς, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Σημειώνεται ότι στο νησί της Μυκόνου βρίσκεται ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο τόσο στη Μύκονο όσο και στη Χαλκιδική θα τεθούν σε εφαρμογή τα εξής περιοριστικά μέτρα:

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, που επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

 

 

ΚορωνοιόςΜύκονοςΠάρτι