Μετά το κλείσιμο των σχολείων: Τηλεργασία και άδειες «ειδικού σκοπού» μετ'αποδοχών το σχέδιο για τους γονείς

Ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να κλείσουν τα σχολεία, οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης, Σταϊκούρας, Βρούτσης και Θεοδωρικάκος εκπόνησαν τα πρώτα σχέδια διευκολύνσεων για τους γονείς (με τη δυνατότητα τηλεργασίας ή ειδικής άδειας).

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη το μεσημέρι, αναμένουν να πληροφορηθούν περισσότεροι από 1.000.000 εργαζόμενοι γονείς

Τεχνικές ομάδες των συναρμοδίων υπουργείων θα ετοιμάσουν μέσα στη νύχτα τα τελικά μέτρα, για να καλύψουν τις διαφορετικές εναλλακτικές περιπτώσεις γονέων, είτε εργάζονται και οι δύο στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, είτε ο ένας στον ιδιωτικό ή ο άλλος στο Δημόσιο.

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας «ειδικού σκοπού» μετ’ αποδοχών λόγω κορωνοϊού, αλλά και τη δυνατότητα τηλεργασίας, για να διευκολύνει γονείς παιδιών, των οποίων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τους για 14 ημέρες.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα να επιλυθούν, καθώς μπορεί π.χ. κάποιος γονέας να θέλει να επιλέξει τηλεργασία αντί της άδειας αλλά, αν εργάζεται στο Δημόσιο, να μην μπορεί να εργαστεί και να αμειφθεί χωρίς φυσική παρουσία.

Την Τετάρτη το πρωί η κυβέρνηση θα επιλύσει -σε σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Χρήστου Σταϊκούρα και Νίκης Κεραμέως- και άλλα ζητήματα, για το πώς θα αμείβονται οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αλλά και πώς θα στηριχθούν οι ιδιωτικές σχολικές μονάδες ή φροντιστήρια που αναγκάζονται να κλείσουν από την ίδια ημέρα.

«Κορονoϊός»γονείςκλειστά σχολείαμέτρα