Επτά συλλήψεις στην Καλαμάτα για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Εφτά άτομα έχουν συλληφθεί για το αχαρακτήριστο έθιμο, του σαϊτοπολέμου, στην Καλαμάτα, που στοίχισε χθες τη ζωή του εικονολήπτη  Κώστα Θεοδωρακάκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για 6 σαϊτολόγους ηλικίας από 22 έως 62 χρονών, καθώς και τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο αναφέρει το tharossnews.gr .

Σήμερα οι παραπάνω οδηγούνται στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται με τους αστυνομικούς  να ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό τόσο από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί και δείχνουν το θάνατο του εικονολήπτη αλλά και αυτά από κινητά, ανθρώπων, που ήταν παρόντες, προκειμένου να εντοπίσουν το μπουλούκι από το οποίο έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός, ότι ο  53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης μετέδωσε τον θάνατό του σε ζωντανή σύνδεση με την ιστοσελίδα Messinia News.gr της οποίας ήταν ιδιοκτήτης, όπως και του ραδιοφωνικού σταθμού “Παλμός”!

Η Στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του άτυχου άνδρα:

«Δεν θα απαγορευτεί ο σαϊτοπόλεμος» δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης

Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη και πατέρα δύο παιδιών στην εφηβεία,  από τον σαϊτοπόλεμο, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.

έθιμοΕικονολήπτηςΚαλαμάτανεκρόςΣαΐτα