Στις 13 Ιουλίου ο πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Στις 13 Ιουλίου αναμένεται να γίνει ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο Athens Ledra, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, των εργαζομένων και εκπροσώπων του ξενοδοχείου. Το κεντρικό ζήτημα των συνομιλιών αφορούσε στις εξελίξεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Το Υπουργείο διαβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων καθώς και για την προστασία των θέσεων εργασίας τους. Επίσης, έχουν, ήδη, ενεργοποιηθεί όλες οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος επίσχεσης.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο επισημαίνει ότι εξετάζει την επίσπευση όλων των διαδικασιών για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων.

Αναφορικά με τη στάση των ιδιοκτητών της εταιρείας, το Υπουργείο Εργασίας τη χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη καθώς αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους. Επίσης τόνισε ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες μαζί με τους εργαζόμενους ώστε να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά εκ μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Athens LedraΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟπλειστηριασμόςυπουργείο Εργασίας