Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη

Για άλλη μια φορά ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε, μέσω του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε όλο τον κόσμο. Η Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και σιγοτραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας.

Σημαιοφόρος στην τελετή λήξης η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μάλιστα, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αν και αρχικά είχε επιλεγεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, έγινε κλήρωση μεταξύ του χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους και της χρυσού Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ και τυχερή αναδείχθηκε η δεύτερη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη τα ξημερώματα του Σαββάτου, έφερε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η «super» Κατερίνα έκανε άλμα στα  4.85μ, γράφοντας ιστορία και κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας, στο άλμα επί κοντώ, μετά από 60 χρόνια.

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η 19χρονη Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4.60μ. με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4.70μ, ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4.80μ. και 4.85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4.90μ. ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες. Η Σάντι Μόρις πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4.70μ. κι έμενε στη 2η θέση.

Κατερίνα ΣτεφανίδημετάλλιοΟλυμπιακοί ΑγώνεςΡίοσημαιοφόροςχρυσό