Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη

Για άλλη μια φορά ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε, μέσω του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε όλο τον κόσμο. Η Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και σιγοτραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας.

Greece's Ekaterini Stefanidi kisses her gold medal for the women's pole vault event during an athletics medals ceremony at the Summer Olympics at Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 20, 2016. (AP Photo/Jae C. Hong)

Σημαιοφόρος στην τελετή λήξης η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μάλιστα, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αν και αρχικά είχε επιλεγεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, έγινε κλήρωση μεταξύ του χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους και της χρυσού Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ και τυχερή αναδείχθηκε η δεύτερη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη τα ξημερώματα του Σαββάτου, έφερε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η «super» Κατερίνα έκανε άλμα στα  4.85μ, γράφοντας ιστορία και κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας, στο άλμα επί κοντώ, μετά από 60 χρόνια.

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η 19χρονη Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4.60μ. με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4.70μ, ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4.80μ. και 4.85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4.90μ. ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες. Η Σάντι Μόρις πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4.70μ. κι έμενε στη 2η θέση.

stefanidi-xriso-4

Greece's Ekaterini Stefanidi holds her gold medal for the women's pole vault event during an athletics medals ceremony at the Summer Olympics at Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 20, 2016. (AP Photo/Jae C. Hong)