Μητσοτάκης εναντίον κυβέρνησης: Η στάση σας είναι αξιοθρήνητη - Επί ένα χρόνο πετάτε λάσπη

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, με αφορμή και τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σαε είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς.

Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λειμενικού».

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα σύστασης προανακριτικής για πράξεις και παραλείψεις τριών υπουργών υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Δεν θέλουμε να καταδικάσουμε κανέναν, διερεύνηση ζητάμε για συγκεκριμένες πράξεις», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θυμίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είχαν ψηφίσει στο παρελθόν καμία από τις προτάσεις της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής.

«Η στάση σας είναι αξιοθρήνητη. Επί ένα χρόνο πετάτε λάσπη. Προαναγγείλατε εσείς ο ίδιος κ. Τσίπρα πολιτικούς σεισμούς. Κάποιοι μίλησαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Τώρα όμως δεν θέλετε η επιτροπή να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης. Θέλετε να αποφύγετε να εξεταστούν οι μάρτυρες. Ακόμη και με κουκούλες, ακόμη και με αλλοιωμένη φωνή ή μέσω skype. Το μόνο που επιδιώκετε είναι να σέρνεται αυτή η ιστορία και να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο. Αυτό δεν θα σας περάσει. Η υπόθεση θα φτάσει ως το τέλος», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και καταλόγισε πολιτική δειλία στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν περιέλαβε στη δικογραφία τα πεπραγμένα των δικών του υπουργών».

Σχολιάζοντας την αποστροφή του κ. Τσίπρα περί «πολιτικών ευθυνών» στην υπόθεση NOVARTIS, o κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αλήθεια εσείς για τα πεπραγμένα της τριετίας 2015 – 2018 θα αναλάβετε την πολιτική ευθύνη;»

«Κάντε εκλογές αν τολμάτε για να πάρετε την απάντηση του Ελληνικού λαού» για το ποιος έχει πολιτικές ευθύνες είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης που σηκώνοντας τους τόνους πρόσθεσε:

«Εσείς δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε κεντρώοι. Το μόνο που είστε, είστε τυχοδιώκτες που σας ενδιαφέρει να κρατήσετε την εξουσία. Και έχετε κάνει τα πάντα για αυτό (…) Ποτέ δεν διαθέτατε ηθικό πλεονέκτημα, όσο και να το διαφημίσατε. Ταξίδι στη Βενεζουέλα, με ιδιωτικά τζετ, στημένοι διαγωνισμοί για τηλεοπτικές άδειες, ανοχή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, συμμαχία με τους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, τους νέους διαπλεκόμενους συμμάχους σας που ακόμη δεν τους έχετε βάλει να πληρώσουν φόρους».

(Από την Καθημερινή)