Πολάκης: Μας κατηγορείτε γιατί αποκαλύπτουμε τα σκάνδαλα της Υγείας

Για «επίδειξη πανικού από τους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στη συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Παύλος Πολάκη τόνισε ειρωνικά, ότι η κυβέρνηση κατηγορείται γιατί, μεταξύ άλλων, αύξησε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων σε μνημονιακή εποχή, γιατί εξόπλισε με γιατρούς απομακρυσμένα νησιά και ορεινές περιοχές, γιατί επανέφερε το σύστημα του άγονου αγροτικού γιατρού, γιατί πήρε τον διαγωνισμό που προμήθευσε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, γιατί αύξησε τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ, γιατί εγκατέστησε βάση του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, γιατί άνοιξε το νοσοκομείο της Σαντορίνης την ώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “ήθελαν να το ξεπουλήσουν για να γίνει ξενοδοχείο και σπα”, γιατί έδιωξε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, γιατί αποκάλυψε τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έφτιαξαν ένα κράτος που όποια πέτρα και να σηκώσεις βρίσκεις φίδια, σκορπιούς, έχιδνες και σαρανταποδαρούσες. Πήραμε ένα σύστημα που είχατε ρίξει στα τάρταρα. Το προχωράμε σιγά σιγά και βγαίνουν πολλά στη φόρα. Όλοι τρώγανε και τώρα μας κατηγορείτε γιατί τα αποκαλύψαμε» τόνισε ο υπουργός.

«Ό,τι προσπάθεια κι αν κάνετε, όσο κι αν έχετε ψάξει σε πέντε γενιές οριζοντίως και δέκα καθέτως δεν θα μας βρείτε».

Κλείνοντας ο κ. Πολάκης, αφιέρωσε μαντινάδα στους παρευρισκόμενους βουλευτές: «Δε θέλω δανεικά φτερά, με φτάνουν τα δικά μου, έτσι κι αλλιώς ζηλεύουνε πολλοί το πέταγμά μου».