Υπόθεση «Τίτι»: Επιστροφή στην Ελλάδα, σχέδιο για διακίνηση ναρκωτικών και επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο

Στη δημοσιότητα έρχονται πληροφορίες για όσα φέρεται να σχεδίαζε να κάνει στην Ελλάδα ένας 42χρονος κακοποιός, αλβανικής καταγωγής, με το ψευδώνυμο «Τίτι», ο οποίος συνελήφθη μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ο ίδιος φέρεται να στόχευε στη διεύρυνση δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, αξιοποιώντας ως κάλυψη τον χώρο των φοιτητικών εστιών.

Μετά το Πάσχα, ο 42χρονος φέρεται να μπήκε κρυφά στη χώρα και να βρήκε καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου. Από εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ομάδα του δραστηριοποιούνταν κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Παρότι φέρεται να γνώριζε ότι καταζητείται στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια με Ερυθρά Αγγελία και ότι μια πιθανή «συνάντηση» με αστυνομικούς θα μπορούσε να εξελιχθεί αιματηρά, αποφάσισε να επιστρέψει. Κατά τις εκτιμήσεις αναλυτών, επιδίωξή του ήταν να κινηθεί ξανά στη διακίνηση ναρκωτικών, με «ασπίδα» το πανεπιστημιακό άσυλο στις φοιτητικές εστίες.

Από την ενημέρωση που έχει η Ασφάλεια, μετά την επεισοδιακή απόδρασή του από το Μεταγωγών το 2019—όπου φέρεται να είχε κρατήσει όμηρο γυναίκα αστυνομικό—κατάφερε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, να βρει καταφύγιο στην Κύπρο. Εκεί, φέρεται να ενεπλάκη σε ληστεία, να συνελήφθη και να εκδόθηκε στην Αλβανία. Παραμένει άγνωστο πώς αποφυλακίστηκε και πώς επέστρεψε στην Ελλάδα, μέχρι που έπεσε τυχαία σε αστυνομικό μπλόκο στο Μικρολίμανο, προκαλώντας σοβαρό επεισόδιο.

Οι δύο γυναίκες και ο μυστηριώδης συνεργός

Τη νύχτα του Σαββάτου, ο «Τίτι», ένας άγνωστος συνεργός του και η Αλβανίδα φίλη του αποβιβάστηκαν από ταξί με το οποίο έφτασαν στο Μικρολίμανο του Πειραιά και κατευθύνθηκαν σε μπαρ για ποτό, όπου θα συναντούσαν ακόμη μία γυναίκα.

Τυχαία στο σημείο βρισκόταν ομάδα αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών, αποτελούμενη από οκτώ αστυνομικούς που επέβαιναν σε δύο οχήματα. Όταν οι δύο πλευρές βρέθηκαν κοντά, ο 42χρονος φέρεται να άφησε την παρέα του και να επιχείρησε να απομακρυνθεί γρήγορα. Όταν αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν, γύρισε απότομα προς το μέρος τους, σήκωσε ένα από τα τρία όπλα που φέρεται να είχε πάνω του και επιχείρησε να πυροβολήσει.

Σύμφωνα με την περιγραφή, την τελευταία στιγμή ένας από τους αστυνομικούς πρόλαβε να πυροβολήσει πρώτος, ακινητοποιώντας τον και τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Οι δύο γυναίκες αλβανικής καταγωγής που συνόδευαν τον κακοποιό και τον άγνωστο συνεργό του προσήχθησαν και, μετά τις καταθέσεις τους, αφέθηκαν ελεύθερες.

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τον ρόλο του άνδρα που, αμέσως μετά την επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών, τράπηκε σε φυγή και εξακολουθεί να αναζητείται.

Ροή Ειδήσεων

Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Τι αλλάζει σε εκλογές, δημοτικά τέλη και κοινωνικές παροχές

Νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το...

Λιάγκας για Σπυροπούλου: «Είναι κάποιες που έχουν παντρευτεί πλούσιους και δουλεύουν στις επιχειρήσεις των ανδρών τους»

Στις τηλεοπτικές κάμερες μίλησε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, με αφορμή...

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Διώκεται για ανθρωποκτονία ο 65χρονος Ιταλός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το διπλό φονικό στο Αίγιο....

Χατζηδάκης: Τρεις παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό στην Αττική – Τον Ιούλιο ανακοινώσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο

Τρεις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αττική ανήγγειλε...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες