«Έτσι παίζεται το παιχνίδι»: Οι αποκαλύψεις, ο πρ. Αρχηγός της Πυροσβεστικής, η κ. Γεροβασίλη & το ποντίκι που βρυχάται

του Θοδωρή Καλούδη

Η δημοσίευση του ηχητικού ντοκουμέντου από την «Καθημερινή» προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο.

  1. Εμφανίζεται η ύπαρξη ενός σαθρού και άθλιου συστήματος στα ανώτατα κλιμάκια της Πυροσβεστικής (άραγε μόνο στο Σώμα αυτό;) που λειτουργεί ως παρακράτος. Επίορκοι αξιωματικοί απειλούν, εκβιάζουν, υβρίζουν υφιστάμενούς τους προκειμένου να «θάψουν» τα αποτελέσματα πορισμάτων για εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας πολιτών.
  2. Αποκαλύπτεται ότι προκειμένου να εκδικηθούν ή να εκθέσουν συναδέλφους τους, σε εσωτερικές διαμάχες και ανταγωνισμούς, στήνουν απίστευτες προβοκάτσιες και παγίδες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αθώες ζωές, περιουσίες, ο φυσικός πλούτος της χώρας. (Η φράση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Ματθαιόπουλου είναι ανατριχιαστική: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο». «Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στην Μάνη χωρίς εναέρια»)
  3. Υπάρχουν πλέον ντοκουμέντα ότι στο Μάτι έγιναν εγκλήματα. Και επιχειρήθηκε η συγκάλυψή τους. Με άνωθεν εντολή: «Η υπουργός (ΣΣ: υπαινίσσεται την κ. Όλγα Γεροβασίλη) αυτό μου είπε. Κάλεσε τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανώτερων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου ή κάποια υπηρεσία, ή το Δασαρχείο».
  4. Είναι σοβαρό το ενδεχόμενο – αν ισχύουν όσα λέει ο Αρχηγός – υπουργός (ή υπουργοί) της κυβέρνησης Τσίπρα να ευθύνονται για απόπειρα ωμής αντιθεσμικής παρέμβασης στη δικαιοσύνη, απόπειρα άθλιας συγκάλυψης εγκληματικών ενεργειών που κόστισαν τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Δημιουργείται η υποψία ότι η απόπειρα αυτή (εφόσον συντελέστηκε) να μην αποτελεί πρωτοβουλία ενός μόνο πολιτικού προσώπου. Αλλά να ενορχηστρώθηκε από περισσότερους και να ήταν σε γνώση του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Τόσο το κατάπτυστο περιεχόμενο του ηχητικού ντοκουμέντου, όσο και η «μαρτυρία» του Αρχηγού για την προϊσταμένη του οφείλουν να διερευνηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τότε υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» διαψεύδουν όσα δηλώνει ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Μακάρι (για την πολιτική ζωή) να είναι έτσι. Να είναι «όλα ένα ψέμα»

Όμως η διάψευση τους – πολύ περισσότερο οι επιθέσεις στη σημερινή κυβέρνηση για όσα αποκάλυψε η καλή εφημερίδα και διάφορες “εκτός θέματος” αιτιάσεις – δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην υπόθεση. Αν η κ. Γεροβασίλη και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το ντοκουμέντο είναι αληθές, οφείλουν να σύρουν στα δικαστήρια τον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ως συκοφάντη. Αν πάλι πιστεύουν ότι η «Καθημερινή» … κατασκεύασε το ηχητικό ντοκουμέντο (και μάλιστα κατ’ εντολήν … Μητσοτάκη) οφείλουν να την μηνύσουν, να αποκαλύψουν τη σκευωρία και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Αν δεν πράξουν ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε θα προσθέσουν ένα ακόμα επεισόδιο στην καταρράκωση του (λέμε τώρα…) ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Και θα βυθίσουν το ΣΥΡΙΖΑ – ως ένα ποντίκι που βρυχάται –  στην ανυποληψία.

Πηγή: Economico.gr

Προτεινόμενα για εσάς