Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι εμπλέκουν προσωπικά τον Τσίπρα – Το έγκλημα και η απόπειρα συγκάλυψης

του Θοδωρή Καλούδη

Οι αποκαλύψεις που είχαν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας αφορούσαν τη ζοφερή πλευρά της διακυβέρνησης Τσίπρα: τη δημιουργία ενός επικίνδυνου όσο και θλιβερού παρακράτους, τη συγκρότηση ενός άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, τις δουλειές του “μαγαζιού” και τις δουλίτσες των φίλων του “μαγαζάτορα”.

Τα σημερινά ντοκουμέντα που δημοσιεύει η “Καθημερινή” (και παρουσιάζει το economico) αναδεικνύουν μια αδίστακτη εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει, με ανατριχιαστικές μεθοδεύσεις απολυταρχικού καθεστώτος να αποκρύψει τις ποινικές ευθύνες υπουργών και κρατικών αξιωματούχων για την τραγωδία στο Μάτι, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 102 συμπολιτών μας, το χαμένο βιός χιλιάδων ανθρώπων, τα 18.000 στρέματα καμμένων δασών.

Αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι έστησε μια πολιτική σκευωρία και ότι υπήρξε ο αρχιτέκτονας ενός πρωτοφανούς παραδικαστικού κυκλώματος, αν ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται να συγκροτεί άνομα συστήματα ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να εμπλέκεται σε ύποπτες “δουλειές” και “δουλίτσες” του “μαγαζιού”, μια ακόμη εξέχουσα φιγούρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη, εμφανίζεται να “αναβαθμίζει” τη δράση της “πρώτης φοράς” στο επίπεδο της ακραίας εγκληματικής συμπεριφοράς. Η πρώην υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” παρουσιάζεται (από  ανώτατους λειτουργούς) στο ντοκουμέντο της “Καθημερινής” να μεθοδεύει την εκτροπή της δικαστικής έρευνας για την τραγωδία στο Μάτι και να ενορχηστρώνει τη συγκάληψη των υπαιτίων συναδέλφων της στην κυβέρνηση Τσίπρα και υφισταμένων της κρατικών αξιωματούχων.

Αν οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις χτυπούσαν την πόρτα του Αλέξη Τσίπρα, τώρα τον σφιχταγκαλιάζουν. Και αν μεχρι σήμερα μιλούσαμε για πολιτικά σκάνδαλα με ποινικές προεκτάσεις, από σήμερα θα συζητάμε για απόπειρα συγκάλυψης εγκλημάτων που τον αφορά προσωπικά. Οι συμπτώσεις είναι πολλές. Οι κουρτίνες τραβιούνται μία-μία. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τι είδους σκευωρίες έστηναν και ποιών εγκλημάτων τη συγκάλυψη μεθόδευαν διαχρονικά οι πλέον στενοί συνεργάτες του.

Η σιωπή των νεκρών στο Μάτι ακούγεται ανατριχιαστική. Οι χαροκαμένες οικογένειες έχουν δικαίωμα στην αλήθεια. Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν. Η καρικατούρα της συμφοράς που ταλαιπώρησε αυτόν τον τόπο οφείλει να απολογηθεί. Δυστυχώς, όχι πλέον μόνο για τις πολιτικές ευθύνες της.

Πηγή: Economico.gr