Η εξομολόγηση του Αλέξη Τσίπρα στον μέντορά του αποκάλυψε & στους συντρόφους του, όσα όλοι γνωρίζαμε…

του Θοδωρή Καλούδη

«Διαμαρτυρήθηκα στον κ. Τσίπρα ήταν όταν αποφάσισε δημοψήφισμα. Με φώναξε και μου είπε: «Βιαστήκαμε να κυβερνήσουμε, δεν προετοιμαστήκαμε σωστά, πελαγώσαμε που μπήκαμε στην κυβέρνηση, δεν διαπραγματευτήκαμε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να μας φοβερίζουν ότι θα μας διώξουν από το ευρώ». Δική σου ευθύνη είναι ότι δεν προετοιμαστήκατε καλά, δεν μπορείς τώρα να διαπραγματευτείς», του είπα. Και τότε μου είπε: «Θα τα βροντήξω όλα και θα φύγω». Οχι, του απάντησα, «μην τα βροντήξεις, καλύτερα να παραιτηθείς και να κάνεις εκλογές. Αλλά αυτός αντί απαντήσεως μου είπε: «Θα κάνω κάτι πιο έξυπνο από εκλογές, θα κάνω δημοψήφισμα».

Αυτά αποκαλύπτει ο τ. Πρόεδρος του Συνασπισμού – και μέντορας του Αλέξη Τσίπρα – Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το πόσο “καλύτερο” ήταν αυτό που έκανε, φάνηκε: Έντρομος, το πήρε πίσω σε 24 ώρες ενώ ακόμα δεν είχαν σταματήσει στο Σύνταγμα τα γλέντια των εξαπατηθέντων. Και στη συνέχεια, “με την ουρά κάτω από τα σκέλια”, έβαλε τη χώρα στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, προσκηνώντας την “go back” μαντάμ Μέρκελ και ικετεύοντας τον “Ολαντρέου”.

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο. Ένας ακτιβιστής της Αριστεράς που βρέθηκε στο κύμα της εξουσίας και, χωρίς γνώση και με έλλειψη στοιχειώδους ευθύνης έπαιξε τη χώρα στα ζάρια. Ένας – ένας, όσοι από το χώρο της δημοκρατικής ανανεωτικής Αριστεράς αντιλαμβάνονται πλέον τι σημαίνει να τους εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας, “βγαίνουν στο κλαρί”. Άλλος ευθαρσώς. Άλλος με μάσκα.

Οι υπόλοιποι, παρακολουθούμε τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί αγωνιωδώς να το παίξει “λαϊκός ηγέτης”, κουνώντας βλοσηρός το δάκτυλο, οξύνοντας τοξικά τη δημόσια ζωή, κρύβοντας τους σκελετούς της διακυβέρνησής του στα ντουλάπια της Κουμουνδούρου και ισορροπώντας σε διελκυστίνδες που αφορούν 1.500 – 2.000 σκληρούς οπαδούς της “Θύρας ΣΥΡΙΖΑ”.

Θα ήταν ένα ξεκαρδιστικό βαριετέ, αν ο κ. Τσίπρας – ως εκ του θεσμικού ρόλου του στη δημόσια ζωή – δεν ήταν κρίσιμος παράγοντας στις εξελίξεις.